27 / 04 / 2024

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

Hızla artan ev kiraları karşısında kiracıların yüzünü güldürecek teklif! Kira kontratında yazmıyorsa...

İstanbul başta tüm Türkiye'de konut sıkıntısının had safhaya ulaşması kiralık ev arayanların ev sahiplerinin her isteğine 'Evet' deme noktasına getirdi. Kiracılarla ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle mahkemelerde iş yükü arttı.



“KİRALAYAN, KİRA BEDELİNE YAZILI İTİRAZÎ KAYIT DÜŞMEMİŞSE BEDEL FARKINI KİRACIDAN TALEP EDEMEZ”

Yargıtay’ın kiracılar aleyhine verdiği kararların her şeyden önce Türk Medeni Kanunu’nun 2. maddesinde düzenlenen ‘dürüstlük’ kuralına ve ‘hakkın kötüye kullanılması’ yasağına aykırı olduğu belirtilen gerekçede, “Yargıtay’ın çelişkili ve hukuksuz içtihadı karşısında kiracıların yasa yoluyla korunmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Kiralayanlar, kira bedeline geriye dönük olarak yazılı şekilde itiraz etmemişlerse bu haklarını artık kullanmamalıdır. Bunu sağlamak için de bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulmaktadır” denildi.

Teklif ile 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 344. maddesine şu cümlenin eklenmesi önerildi:

Kira dönemi içinde kiralayan, kira bedeline yazılı olarak itirazî kayıt düşmemişse daha sonra bu bedel farkını kiracıdan talep edemez.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön