28 / 03 / 2024

Evde bakım maaşı ne zaman ödenecek? Aralık ayı evde bakım ücreti ne kadar?

Evde bakım maaşı ne zaman ödenecek? Aralık ayı evde bakım ücreti ne kadar?

Evde bakım maaşına dair aramalar hız kazandı. Evde bakım maaşı alan vatandaşlar, aralık ayı evde bakım maaşının ne zaman yatırılacağını araştırıyor. İşte detaylar!



EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN ÖDENECEK? EVDE BAKIM MAAŞI AYIN KAÇINDA YATACAK?

Evde bakım maaşı her ayın 15’i ila 31’i arasında hak sahiplerinin hesaplarına geçmektedir. Ancak evde bakım maaşı her il için belirlenen bir zaman aralığı vardır. Hangi şehre ne zaman evde bakım parası ödemesinin yatırılacağı önceden açıklanmıyor.

Evde bakım maaşı sorgulama işlemi de vatandaşların merak ettiği konuların başında geliyor. Hem e-devlet hem de SMS yolu ile sorgulama yapılıyor. Hak sahibi vatandaşlar ayın 15’i ile 31’i arasında bu kanallardan sorgulama işlemi yaparak evde bakım maaşının yatıp yatmadığını görebilirler.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşlarının yatırılıp yatırılmadığı e-devlet üzerinden sorgulanarak öğreniliyor. Evde bakım maaşı sorgulamak için ilk önce; Kimlik numarası ve şifre ile http://www.turkiye.gov.tr/ internet adresinden e-devlet’e giriş yapılıyor. Daha sonra karşınıza sıkan ana sayfada arama bölümüne "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazıyorsunuz ve karşınıza çıkan sayfada anılan konuya dair bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

ARALIK AYI EVDE BAKIM ÜCRETİ NE KADAR?

Evde bakım maaşı, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir miktarı, asgari ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olma şartı ile bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla ödeme yapılıyor.

Evde bakım maaşının alınabilmesi için en önemli kriterlerden biri de kişinin gelir düzeyidir. Yukarıda belirtildiği üzere seviye de asgari ücrete göre hesaplama yapılıyor. Aynı zamanda kişiye ödenen miktar da yine asgari ücrete göre hesaplanıyor. Asgari ücrete temmuz ayında yapılan zam ile evde bakım maaşı 2706 TL’den 3340 TL’ye çıkarıldı.

Vefat eden kişinin yaşlılık maaşı ne zaman kesilir?

MEB personel alımı 2022! MEB sözleşmeli personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Evde bakım maaşı alan biri çalışabilir mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön