27 / 04 / 2024

Evde bakım maaşı yatan iller listesi!

Evde bakım maaşı yatan iller listesi!

Her ay farklı iller için farklı tarihlerde yatırılan evde bakım maaşlarından binlerce aile yararlanıyor. Evde bakım maaşı yatan iller listesi bu maaşı alan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte tüm merak edilenler...



Binlerce ailenin yıl boyunca yararlandığı evde bakım maaşlarının 2021 Ocak ayında hesaplara yatırılması planlanıyor. Maaşların ne zaman ve hangi illerde yatırıldığı arama motorlarında sorgulanıyor. 16 Ocak evde bakım maaşı yatan iller hangileri? İşte tüm merak edilenler...

Evde bakım maaşı yatan iller listesi!

2021 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU?

Takvim'de yer alan habere göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı ve Aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Bu kapsamda, memur, sözleşmeli personel ve memur emeklilerin aylıklarına yapılacak zam oranları açıklandı.

2021 yılının Ocak ayından itibaren yaşlılık maaşı ödemeleri zamlı olarak hesaplara aktarılacak. Evde bakım parası ise 1.544 lira 61 kuruştan 1,658 lira 19 kuruşa ulaştı. 

Evde bakım maaşı yatan iller listesi!

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER 16 OCAK

1- Tokat

2- Bilecik

3- Uşak

4- Mersin

5- Konya

6- Van

7- Manisa

8- İstanbul

9- Ankara

10- Şanlıurfa

11- Aksaray

12- Şırnak

Evde bakım maaşı yatan iller listesi!

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım aylığı almak isteyen durumları uygun olmayan, hasta ya da yaşlı bakıma muhtaç kişiler evde bakım aylığı nasıl alınır, evde bakım aylığı kimlere verilir bir çok kişi tarafından merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım parası başvurusu için gerekli şartlar https://www.ailevecalisma.gov.tr üzerinden öğrenebiliyor.


Geri Dön