24 / 04 / 2024

Evde bakım maaşı yattı mı 17 Eylül 2022? Evde bakım parası kaç lira oldu?

Evde bakım maaşı yattı mı 17 Eylül 2022? Evde bakım parası kaç lira oldu?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi araştırmaları, Eylül ayının ortasına gelinmesiyle beraber hızlandı. Evde bakım maaşlarının yatırılıp yatırılmadığı merak ediliyor. Peki evde bakım maaşı yattı mı Eylül 2022? İşte ayrıntılar...



Evde bakım maaşı yatan iller listesi henüz açıklanmadı. Habertürk'ün aktardığına göre; evde bakım maaşı 15 Eylül tarihi itibarıyla yatırılmaya başlandı. 

Evde bakım maaşı yattı mı 17 Eylül 2022? Evde bakım parası kaç lira oldu? 

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR? EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA 2022

Evde bakım parası alan vatandaşlar, sorgulama yapmak için SMS yolunu kullanabiliyor ya da son durumu e-Devlet aracılığıyla da öğrenebiliyor. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiyelerini öğrenebilirken; TC kimlik numarası ile e-Devlet'e giriş yapıldıktan sonra maaş ödemesine ilişkin ayrıntılara erişilebiliyor. 

Evde bakım maaşı yattı mı 17 Eylül 2022? Evde bakım parası kaç lira oldu? 

EVDE BAKIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU 2022

Evde bakım maaşı alabilmek için şu 3 şarta sahip olunması gerekiyor: 

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım maaşı yattı mı 17 Eylül 2022? Evde bakım parası kaç lira oldu?

Evde bakım parası verilirken, hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve engelli kişi de buna dahil edilerek hane halkı sayısına bölünerek hesaplanıyor. 

EVDE BAKIM PARASI KAÇ TL 2022?

2022 yılı Temmuz asgari ücret zammı ile beraber evde bakım parasının bu sene ne kadar olacağı da netleşti. Evde bakım parası da bu kapsamda 2 bin 706 liradan 3 bin 340 liraya yükseltildi. Hane içinde birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli olması durumunda, ikinci engelli iki kişi olarak hesaplanıyor. Örneğin bir anne ve iki engelli çocuğunun yaşadığı ailenin kişi başına geliri hesaplanırken toplam gelirler 3’e değil, 4’e bölünüyor ve kişi başına gelir bu şekilde bulunuyor.

Emekliler promosyon yüzünden boğa gibi sinirliydi! Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat az önce açıkladı

Düşük faizli kredi arayanlara müjde! Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası duyurdu

Emekli 2023 Ocak maaş zammında yeni rakam! Emeklilerin maaşı kaç lira olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön