26 / 04 / 2024

Evergrande krizi piyasaları nasıl etkileyecek?

Evergrande krizi piyasaları nasıl etkileyecek?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi, Avrupa bankalarının Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntıdan ciddi şekilde etkilenecek bir pozisyonları olmadığına dikkat çekti.



Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Edouard Fernandez-Bollo, Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Politico internet sitesine konuya ilişkin verdiği demeçte, Avrupa'nın en büyük bankalarının Çinli emlak devi ile olan bağlarını izlediklerini dile getirdi. 

İncelemelerinde acil şekilde endişeye sebep olacak bir durum belirlemediklerine vurgu yapan Fernandez-Bollo, Avrupa Birliği (AB) bankalarının Evergrande'den kaynaklı sınırlı bir riske maruz kalabileceğine, ciddi biçimde etkilenebilecek pozisyonları olmadığına dikkat çekti.

Evergrande krizi piyasaları nasıl etkileyecek?

Fernandez-Bollo, daha önce Lehman Brothers'ın çöküşünde olduğu gibi finansal krizlerde diğer aktörlerin de dahil olabileceği ikinci tur etkiler görülebileceğine vurgu yaparak, "Bu nedenle doğrudan bağlantıya bakmak çok önemli olmakla birlikte özellikle sistemik bir kırılganlık bağlamında bu yeterli değildir." diye konuştu.

Evergrande'nin sorunlarının bütün sistemi kapsayan bir kriz sırasında oluşmadığının da altını çizen Fernandez-Bollo, farklı piyasaları doğrudan etkileyecek bir bağlantı görmediklerine dikkat çekti. Fernandez-Bollo, Çin piyasalarının kapalı doğasının olası yayılma risklerini sınırlandırdığını işaret etti.

Evergrande, Guangdong'da 20 konut projesinin inşaatına yeniden başladı!


Geri Dön