20 / 04 / 2024

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde bir gayrimenkulü kiraya vermek için malik olunmasının gerekli olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e bir okuyucusu, evinin kentsel dönüşüme girme aşamasında evi tahliye edip başka yere taşındığını, evin bir yıl kadar boş kaldığını aktardı. Okuyucu, bu sürede bir bağımsız bölümü emlakçının kiraladığını belirten okuyucu, kendi dairesini istediğine dikkat çekerek, depreme dayanıksız olduğunu ve en geç 1 sene içinde yıkılacağını söylediğini aktardı. Emlakçının razı olduğunu dile getiren okuyucu, evi süsleyip kiraya verdiğini belirtti. Okuyucu, kendisinin ne gibi hukuki hakları olduğunu sordu.

*****

Tamer Heper, bir gayrimenkulün kiraya verilmesi için malik olunmasının gerekli olmadığını, malik olmayan kişinin de kiralama yapabileceğini belirtti. Fakat, malikin bu duruma muvaffakat etmeme durumu bulunuyorsa, malik tarafından tahliyenin talep edilebileceğini belirtti. 

Evi kentsel dönüşüme girenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir...

"Şimdi yapacağı şey; tarafları uyarmak, kendisinin böyle bir kiralamaya izin vermediğini bildirmek ve evin tahliyesini sağlamak olacaktır" diye konuşan Tamer Heper, tersi durumda uzun süre sessiz kalması, olaya izin verdiği anlamını taşır diye konuştu. Heper, malik için uyarıya rağmen konutun tahliye edilmemesi durumunda önce kaymakamlığa başvuru yapıp müdahalenin engellenmesini istemesini, sonuca ulaşamazsa dava yoluna gitmesini tavsiye etti. 

Konut sitelerinde iş yeri olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Binanızda ortak alan varsa dikkat! Siz de risk altında olabilirsiniz...


Geri Dön