25 / 04 / 2024

Evim Türkiye Fuarı gurbetçinin ev hasretini bitirdi!

Evim Türkiye Fuarı gurbetçinin ev hasretini bitirdi!

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen Evim Türkiye Fuarı 400 milyon liralık satış bağlantısı yapılmasını sağlarken, yurt dışında yaşayan Türklere büyük fırsatlar sundu.



Çevre ve şehircilik Bakanlığı desteği, Demirören medya ve İstexpo Fuarcılık işbirliği, Lineadecor stratejik ortaklığı, türk Hava Yolları resmi ulaşım sponsorluğunda gerçekleştirilen Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın ilki tamamlandı. Posta gazetesinden Meltem Kara'nın haberine göre, Almanya’nın Düsseldorf kentinde 3 gün süren fuarı, 6 binin üzerinde kişi ziyaret etti.

AVRUPA ÇIKARMASI

Fuara katılan 76 firmanın 100’ün üzerindeki projesinden, 400 milyon TL'lik satış bağlantısı yapıldı. 100 milyon TL'ye yakın işlem fuar esnasında gerçekleşti. Dusseldorf’taki fuara Berlin, Köln, Essen, Dortmund gibi çevre şehirlerden, Hollanda, İsveç, Belçika, İngiltere gibi Avrupa ülkelerinden de katılanlar da oldu. Fuar alanı dolup taşarken, kapıda uzun kuyruklar da oluştu. 

8 ÜLKE DAHA

Fuardan ziyaretçiler de katılımcı firmalar da oldukça memnun olarak ayrıldı, ziyaretçiler daha çok firmanın fuara katılmasını ve organizasyonun diğer şehirlerde de düzenlenmesini talep ederken yetkililer 8 ülkede daha Evim Türkiye Fuarı'nın düzenleneceğini söyledi.

 

Evim Türkiye Fuarı gurbetçinin ev hasretini bitirdi!

'GELECEĞİM TÜRKİYE'

İstanbul Ticaret Odası (İTO), fuarda 18 firma ve 400 metrekarelik özel bir stantla yerini aldı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Canlı bir satış atmosferi yakalandı. Projeleri inceleyen vatandaşlarımız, ‘İyi ki geldiniz, daha önce neden yoktunuz’ diyorlardı. Bence bu söz, fuarın başarısının en büyük ispatıdır. Türkiye, yurtdışındaki Türklere yönelik de yeni bir pazar stratejisi geliştirmeyi unutmamalı. Evim Türkiye, bu yönde atılmış bir başlangıçtır” şeklinde konuştu. Avdagiç, fuarda ev alan Türkler’in ‘Evim Türkiye, Geleceğim Türkiye’ dediklerini söyledi.

 

Evim Türkiye Fuarı gurbetçinin ev hasretini bitirdi!

KÖKLERİNDEN KOPMADILAR

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Türkiye’de üretilen konutların kalite yönünden Avrupa ile yarışabilir konumda olduğunu söyleyerek fiyat yönünden de cazip olduğunu söyledi. Fuarda büyük fırsatlar sunulduğunu belirten Bulut, “Ayrıca Türkiye’de konut sektörünün nereye geldiğini anlatma fırsatı bulduk” dedi. Bulut, TOKİ’nin sosyal konut anlamında 81 ilde uygulamalarının olduğunu hatırlatarak, gurbetçi vatandaşların bu fırsatları da değerlendirmek isteyeceğini söyledi.

 

Evim Türkiye Fuarı gurbetçinin ev hasretini bitirdi!

KÖPRÜ OLMAKTAN MUTLUYUZ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, şu şekilde konuştu: “Türkiye’nin bayrağını taşıdığımız gibi hedeflerini ve hayallerini de taşıyoruz. Evim Türkiye Fuarı’na destek olarak inşaat firmalarımız ile Avrupa’daki gurbetçi vatandaşlarımız arasında köprü olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türk iş insanları fikirlerini Türk Hava Yolları ile dünyanın 124 ülkesine taşıyabilir, işlerini bu ülkelerde büyütebilir.”

 

Evim Türkiye Fuarı gurbetçinin ev hasretini bitirdi!

EN DOĞRU ZAMAN

Evim Türkiye fuarına konut sektörünün önde gelen kuruluşları da destek verdi. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, fuarın gayrimenkul sektörü için başarılı bir test sürüşü olduğunu söylesi. Elmas, “Yabancı satışlarının ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ilgisinin arttığı bir dönemde çok doğru bir adım oldu” dedi.

 

Evim Türkiye Fuarı gurbetçinin ev hasretini bitirdi!

FIRSATLARI GÖSTERDİ

GYODER Başkanı Feyzullah Yetgin fuarla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Bugün hem yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın hem de yabancı yatırımcıların ülkemizde gayrimenkul yatırımı yapması için doğru bir zaman. Evim Türkiye, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’deki yatırım imkanlarını görmelerini sağladı.”

 

Evim Türkiye Fuarı gurbetçinin ev hasretini bitirdi!

İLERİ TAŞIMALIYIZ

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım ise uluslararası tanıtımın büyük önem arz ettiğine vurgu yaparken, bu olumlu adımı daha ileri taşımak için bazı teşviklerin uygulanması gerektiğini söyledi.

Evim Türkiye Fuarı’ndan sektöre 500 milyon lira destek!


Geri Dön