25 / 04 / 2024

Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, evini kiraya verip eşiyle beraber yaşayan vatandaşların emlak vergisi ödeyip ödemediği sorusunu kaleme aldı.



Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, evini kiraya verip eşiyle beraber yaşayan vatandaşların emlak vergisi ödeyip ödemediği sorusunu kaleme aldı.İşte Özcan'ın o yazısı...

Ülke sınırlarında bulunan, brüt 200 metrekareyi aşmayan ve geliri olmayan ev hanımları için emlak vergisi muafiyetinde evde oturma şartı bulunmuyor. Kendisine ait konutu kiraya verip başka bir yerde kirada oturanlar da diğer şartları sağlaması halinde emlak vergisinden muaf olabiliyor. Fakat tek evini kiraya verip eşinin veya çocuğunun yanında kira ödemeden yaşayanlar için farklı bir durum bulunuyor. 

 Evini kiraya verip eşiyle yaşayanlar emlak vergisi öder mi? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na göre; kendisine ait tek konutu kiraya verip, eşinin veya çocuğunun yanında yaşayanlar indirimli bina vergisi oranından (sıfır) faydalanamıyor. Eşinin sahip olduğu ev kirada olup kira geliri elde edilmesi durumunda da söz konusu muafiyet geçersiz sayılıyor.
 

Evini kiraya verip başka yerde oturanların emlak vergisi ne olacak?


Geri Dön