19 / 04 / 2024

Evini yenileyeceklere 30 bin TL devlet desteği!

Evini yenileyeceklere 30 bin TL devlet desteği!

Devlet tarafından vatandaşlara bu zorlu günlerde verilen sosyal yardımlar hızla devam ediyor. Bu kapsamda, konut yenileme, konut tamiri, prefabrik evler gibi birçok konuda yardım veriliyor...



Devlet tarafından vatandaşlara bu güçlü günlerde verilen sosyal dayanaklar sürat kesmeden gelmeye devam ediyor. Ülkemizde yaşanan bu güçlü süreçler müessese ve kuruluşlar tarafından zorunlu koşulları yerine getimeleri durumunda 30 bin TL ye kadar hibe desteği veriliyor. Takvim'de yer alan habere göre; hibe desteğine başvuru yapabilmek için kişinin aranan şartları yerine getirmesi şartı bulunuyor. Vatandaşların yaşayamayacakları kadar bakımsız ve sağlıksız evlerde oturma durumlarında eğer kişi başı hanede kalanlara 701 TL ve altında ücret düşüyorsa başvuruda bulunabiliyor. Bunların yanı sıra kişilerin engelli, tek ebeveynli olma, dul ya da yaşlılık gibi şartları da taşıması aranıyor. Evlerde eğer onarım yapılacaksa arazi ya da arsaların tapularının kişilerin üzerine olması şartı aranıyor. Başvurular sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca yapılıyor.

Evini yenileyeceklere 30 bin TL devlet desteği!

Eğer kişilerin herhangi bir sosyal gelirleri yoksa ya da muhtaçlık sınırı içinde bulunuyorsa konut yardımlarına ek olarak yiyecek, giyecek, yakacak ya da sağlık gibi yardımlar sunuyor. Öğrencilerin eğitim süreçlerine destek sunulması amacıyla eğitim yardımları da veriliyor. Engel durumları yüzde kırk ve üzerinde olan vatandaşlar için aylık engelli maaşı verilmeye devam ediyor. Korona virüs salgın süreçleri içerisinde vatandaşlara verilen sosyal yardımlar daha da çok artış gösterdi. Bunların yanı sıra salgın nedeniyle dükkanlarını açamayan kişiler için kira destekleri de sunuluyor.

Evini yenileyeceklere 30 bin TL devlet desteği!

PREFABRİK EVLER DAHA UCUZ

Prefabrik ev satın almak isteyenler için ev fiyatları daha uygun seviyede. Çok sayıda etmene bağlı olarak değişen prefabrik ev fiyatlarında en önemli husus evin büyüklüğü. Kendi arsasına, arazisine prefabrik ev yapmak isteyenlerin ilk belirlemeleri gereken özellik evin büyüklüğü olması gerekiyor. Prefabrik evlerin büyüklüklerinin artması durumunda maliyetlerde yükseliyor. Ev fiyatlarında en önemli değişim ise bu alanda oluyor.

Prefabrik evler ortalama 45 metrekareden başlıyor ve istenilen ölçüye kadar çıkabiliyor. Fiyatlar küçük yapılarda çok uygun olurken evin büyüklüğünün artması fiyatları daha da artırıyor. Evin fiyatını etkileyen bir diğer önemli etmen ise kullanılan malzemenin türü. Çok çeşitli bir seçim yelpazesine sahip olan prefabrik ev modelleri müşterilere oldukça geniş seçenekler sunuyor. Malzemenin kalitesi arttıkça yine fiyat da artıyor.

Evini yenileyeceklere 30 bin TL devlet desteği!

30.000 TL'den Başlayan Fiyatlar

Prefabrik ev modellerinde evin büyüklüğü, malzemesinin kalitesine göre değişen fiyatlar 30 bin TL'den başlangıç gösteriyor. En pahalı olanlar için ise değerlendirme yapmak zor olsa da müşteriler 450 bin TL ile 500 bin TL'ye kadar prefabrik ev alabilirler. Bunun dışında ikinci el prefabrik evlerde tercih ediliyor. Bu evlerde kullanım olduğundan fiyatlar düşüyor.

Prefabrik ev yapmak isteyene devletten 30 bin TL yardım! 


Geri Dön