20 / 04 / 2024

Evko Meot grubu kentsel dönüşüm projeleri üretecek!

Evko Meot grubu kentsel dönüşüm projeleri üretecek!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda geliştirdiği inşaat projeleri ile dikkat çeken Evko Meot Grubu, kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat faaliyetlerine hız kazandıracak...




 Evko&Meot Grubu Göztepe, Kızıltoprak, Kozyatağı ve Caddebostan gibi orta-üst ekonomik seviyedeki semtlerde A plus projeler planlıyor.


Kentsel Dönüşüm Yasası’nın çıkmasının ardından özellikle İstanbul,  Ankara  gibi büyük kentlerin öne çıkan semtlerinde yeni projeler bir bir hayat buluyor. Merkezi lokasyonlardaki eski yapılar yıkılıp yerine daha kaliteli ve nitelikli projeler planlanıyor. Bu konuda kimi firmalar büyük projelere el atarken kimi inşaat firmaları da merkezi lokasyonlarda daha butik projelere imza atmayı tercih ediyorlar.


İstanbul’un Anadolu Yakası’nda geliştirdiği inşaat projeleri ile dikkat çeken Evko&Meot Grubu da bunlardan biri. Grup, Kadıköy-Bostancı hattı üzerinde A plus projeler yapmak üzere harekete geçmiş durumda. Meot İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Besleney, Evko&Meot Grubu olarak İstanbul içinde kentsel dönüşüm projeleri anlamında kendilerine herhangi bir coğrafi kısıtlama koymadıklarını ancak uzun yıllardır faaliyet gösterdikleri Anadolu yakasına odaklandıklarını söylüyor.


Anadolu Yakası’nda Kadıköy- Bostancı hattında özellikle E-5’in güneyinde sahil yolu ve Bağdat Caddesi güzergahının kendileri için önemli bir hat olduğuna dikkat çeken Besleney şöyle devam ediyor: “Burada Göztepe, Kızıltoprak, Kozyatağı ve Caddebostan gibi orta-üst ekonomik seviyedeki semtlerdeki A- Plus konutlarda yaşanan kentsel dönüşüm ile yine bizim merceğimiz altında olan ve halihazırda önemli bir projemizi inşa ettiğimiz Maltepe-Kartal hattı; E-5 Karayolunun kuzeyindeki yüksek bölgelerde yer alan Başıbüyük, Gülsuyu, Zümrütevler, Cevizli gibi bölgelerde yaşanan dönüşüm aynı değil.”


Analizler yapılıyor. Bu her iki hattın kendi sosyo-kültürel yapısını, ihtiyaç ve beklentileri, projelerin fınansal analizlerini tizlikle sürdürdüklerine değinen Besleney, firma jlarak bu konudaki temel kriterlerinin kentsel dönüşümü söz konusu semtin ya da bölgenin karakteriyle ve insan malzemesiyle uyumlu olarak Gerçekleştirmek olduğunu vurguluyor.


Besleney, “Amacımız var olan dokuyu yok etmek değil, geliştirmek, güzelleştirmek, ve modernleştirip daha güvenli hale getirmek. Ama bunu yaparken de az önce söylediğim gibi semtlerin kendine özgü karakter ve kimliklerine sahip çıkmak istiyoruz” diyor.


Şirket, orta vadede kendilerine prensip dindikleri ilkeler ışığında her biri bir öncekinden aha kullanışlı, daha estetik ve daha özgün projeleri hayata geçirme hedefiyle hareket ediyor.


Butik projeler üretecek


Proje skalalarının 200-400 konut arasında olduğunu belirten planlarını şöyle özetliyor:


“Şu anda öngöremediğini çok çarpıcı bir gelişme olmadığı sürece Evko&Meot'u bin-2 bin daireli büyük projeler yaparken görmeyeceksiniz. Tabi ki bizimle mı bakış açısını taşıyan firmalarla yapılacak birliktelikler sonucunda bu ölçekli işlere girebiliriz" Besleney, önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplamda 2 bin konut üretmeyi planladıklarını söylüyor.


Mühendislik faaliyetleri olarak Evko birçok projenin içerisinde yer almasına rağmen, konut imalatı anlamında Evko&Meot, Maltepe Başıbüyük- Zümrütevler bölgesinde inşaatı devam eden 260 dairelik Marmaroom projesine odaklanmış durumda. Standart büyüklükleri 55-61 m2 büyüklüğünde 1+1, 74-120 m2 büyüklüğünde 2+1, 121 -145 m2 büyüklüğünde 3+1’lerin yer aldığı projede m2 birim fiyatları 2 bin 650TL ile 5 bin 50 TL arasında değişiyor. Ayrıca Süreyya Paşa Ormanı ile Marmara Denizi ve Adalar'm manzarasının harmanlandığı 75m2’lik terasa sahip ve tamamen kişiye özel olarak imal edilecek iki adet pent house da bu projede yer alıyor.

2014 sonunda bitecek olan proje, şirketin en önem verdiği çalışma olarak öne çıkıyor.



Morgage


Geri Dön