23 / 04 / 2024

Sultangazi kentsel dönüşüm projeleri 2013!

Sultangazi kentsel dönüşüm projeleri 2013!

Sultangazi kentsel dönüşüm projeleri Cumhuriyet Mahallesi ve Siteler Mevkii olmak üzeri 2 koldan ilerliyor. 18 bin 9 hektarlık alanın dönüşüm çerçevesinde yenileneceği ilçede, toplam bin 122 hak sahibi hiç borçlanmadan daha güvenli evlere sahip olacak…



İstanbul’nun gelişim bölgelerinden Sultangazi, yatırım açısında da öne çıkan ilçeler arasında yer alıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ikinci 5 yıllık dönemde en çok prim yapacak bölgeler arasında yer alan Sultangazi’de dönüşüm çalışmaları devam ediyor. 


Sultangazi kentsel dönüşüm projeleri 2013!


18 bin 9 hektarlık alan yeniden dönüşecek

Sultangazi’de toplam 18 bin 9 hektarlık alan kentsel dönüşüm çerçevesinde yenilenecek. Şu an Cumhuriyet Mahallesi ve Siteler Mevkii riskli alan kapsamında yapılan çalışmalar devam ediyor. 


Sultangazi kentsel dönüşüm projeleri 2013!


Siteler Mevkii’yi GEDAŞ yenileyecek

06/02/2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde riskli ilan edilen Siteler Mevkii, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu ihale neticesinde  TOKİ  iştiraki olan GEDAŞ AŞ. Tarafından dönüştürülüyor.  GEDAŞ AŞ.  ihale kapsamında proje alanı içerisindeki tüm gayrimenkullerin değerleme raporlarını (kentsel peyzaj dahil olmak üzere), kentsel tasarım projesini, bu doğrultuda 1/1000 uygulama imar planı ve 1/5000 nazım imar planını hazırlamış ve hak sahibi görüşmelerine devam ediyor.


Vatandaş borçlanmayacak

Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Siteler Mevkii’nde bin 108 konut ve 14 ticari ünite olmak üzere toplam bin 122 hak sahibi 18 bin 9 hektar alan içerisinde farklı bir mahalleye gitmeden, borçlanmadan ve metrekareler korunarak yeni evlerine kavuşabilecekler. 


Sultangazi kentsel dönüşüm projeleri 2013!


Toplam 2 bin 149 konuttan oluşacak

Siteler Mevkii kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 2 bin 149 konut yer alacak. Konutların yanı sıra bin 14 bin metrekare ticari alan, ilköğretim, ortaöğretim, lise, sosyal tesis,           meydan, dini tesis, 2 adet park, açık ve kapalı spor alanları bulunacak. Ayrıca proje kapsamında bisiklet yolları ve yürüyüş parkurları da yer alacak. 


Kent meydanı da var

Ticari ünitelerin blok altlarında yer aldığı Siteler Mevkii kentsel dönüşüm projesi, eski Edirne asfaltına cepheli olduğundan, söz konusu cadde üzerinden geçen tramvay hattının proje alanına tekabül eden durağı referans alınarak burada alana gelecek yaya aksı düşünülerek bir karşılama meydanı ve devamında bir kent meydanı tasarlanıyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön