27 / 04 / 2024

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri 2013!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri 2013!

Bakanlıktan gelen haber ile Fikirtepe kentsel dönüşümün sürecinin önü yeniden açıldı. Şimdi gelin Fikirtepe'nin yeni yüzüne yakışır şekilde tasarlanan Fikirtepe kentsel dönüşüm projelerini daha yakından inceleyelim...



2,5 yıldır kentsel dönüşümün bir türlü başlayamadığı Fikirtepe'nin üzerindeki kara bulutlar dağılmaya başladı. Fikirtepe kentsel dönüşümde gelinen son noktayı değerlendirmeden önce şöyle geçmişe bir gidelim...


Fikirtepe şu ana kadar müteahhit firmalar ile vatandaş arasında yaşanan sorunlarla gündeme geldi. Düne kadar özel proje alanı olan Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sürecinin uzamasında en büyük etken kuşkusuz yüzde 100 çoğunluk şartıydı. Çünkü 1 kişinin bile onayı olmasa proje başlatılamıyordu. Bu şartlarda bile proje hayata geçirmeyi başarmış bir kaç firma vardı ki bir anda bakanlık devreye girdi ve tüm inşaatların yapımı ve satışı durduruldu.


İmar planı yüzünden kentsel dönüşümün adeta yılan hikayesine döndüğü Fikirtepe'ye sonunda müjdeli haber bugün bakanlıktan geldi. Nihayet kentsel dönüşümü bekleyen Fikirte'nin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlıı tarafından onaylandı. 


Yeni imar planının detayları hakkında bilgi almak için tıklayınız


Bölgeye yatırım yapan tüm yatırımcıların gözleri bakanlıktan çıkacak karardaydı. Bugün bakanlıktan gelen haber ile bölgedeki belirsizlikler ortadan kalmış oldu. Bundan sonra Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinin daha hızlı bir şekilde ilerlemesi bekleniyor...


Fikirtepe'de bugün lükste ve konforda birbiri ile yarışan konut projeleri üretiliyor. Firmalar sadece eski binayı yıkıp yerine yenisini inşa etmiyorlar adeta yepyeni bir yaşam alanı da inşa ediyorlar. Yeni Fikirtepe'nin yeni yüzüne yakışır olarak geliştirilen bu projelerde metrekare fiyatlar ortalama 4 bin 500 TL'den başlıyor. Şimdi gelin bu projeleri daha yakından tanıyalım.


İşte tüm detayları ile Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri....


Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri 2013!


Evim Kadıköy'de 223 bin TL'den başlıyor

Anka Yapı tarafından hayata geçirilen Evim Kadıköy projesi, 3 etaptan oluşuyor. Toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselen Evim Kadıköy projesinde stüdyodan 5,5+1'e kadar farklı daire seçenekleri yer alıyor. Konutların 223 bin TL ile 4 milyon 438 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğu Fikirtepe Evim Kadıköy projesinde 24 ay sonra konut teslimlerinin yapılması planlanıyor. Banka kredisi ile konut sahibi olunabilen Anka İnşaat Evim Kadıköy projesinin sosyal olanakları arasında ise çocuk oyun alanları, spor alanları, fitness merkezi, sauna, buhar banyosu, spor alanları, yüzme havuzu ve kapalı otopark bulunuyor.


Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri 2013!


Kentplus'ta hemen teslim 194 bin TL

Emay İnşaat güvencesiyle hayata geçirilen Kentplus projesi, 25 katlı 3 bloktan oluşuyor. Toplam bin 561 daireden oluşan Kadıköy Kentplus projesinde stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor. 27 bin metrekare alan üzerinde yükselen Kentplus Kadıköy projesinde stüdyo daireler 194 bin TL ile 253 bin TL arasında, 1+1 daireler 378 bin TL ile 459 bin TL arasnıda, 2+1 daireler 529 bin TL ile 693 bin TL arasında, 3+1 daireler ise 881 bin TL ile 961 bin TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Yüzde 50 peşinatla konut sahibi olunabilen Emay İnşaat Kentplus Kadıköy projesinde kalan tutar ise 36 ay vade farksız taksitlendiriliyor. Ya da yüzde 25 peşinat veriliyor ve kalan tutar 6 ayda bir yapılan yüzde 25 ara ödeme ile ödeniyor. Kentplus Kadıköy'de konut teslimleri hemen yapılıyor. 


Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri 2013!


Wawe Residence'ta metrekaresi 4 bin 500 TL

Wawe Residence projesi E7 Grup tarafından hayata geçiriliyor. 11 bin metrekare alan üzerinde toplam 2 bloktan oluşan Wawe Residence Fikirtepe projesinde toplam 650 konut yer alıyor. 1+1'den 5+1'e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı Wawe Residence Fikirtepe projesinde konutlar metrekaresi 4 bin 500 TL'den satışa sunuluyor. 24 ay sonra konut teslimlerinin yapılması planlanan Fikirtepe Wawe Residence projesinde açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness center, oyun alanları ve otopark bulunuyor.


Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri 2013!


Yenitepe Kadıköy'de 372 bin TL'den başlıyor

Nuhoğlu İnşaat ve Gülsa ortaklığında inşa edilen Yenitepe Kadıköy projesi, 30 bin metrekare alan üzerinde 21 katlı 4 bloktan oluşuyor. Toplam bin 100 konuttan oluşan Yenitepe Kadıköy projeside 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri yer alıyor. Konutların 372 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu Nuhoğlu Yenitepe Kadıköy projesinde birinci etap teslimlerinin 24 ay sonra yapılması planlanıyor. Yenitepe Kadıköy projesinde konutların büyükleri 70 ile 234 metrekare arasında değişiyor. Projenin sosyal olanakları arasında ise açılır kapanır tavanlı yüzme havuzu, fitness merkezi, sauna, kuaför, kuru temizleme, vitamin bar, market ve restoranlar yer alıyor.


Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri 2013!


Vartaş Fikirtepe Evleri'nde metrekaresi 4 bin 800 TL

Vartaş İnşaat güvencesiyle inşa edilen Vartaş Fikirtepe Evleri projesi, 25 bin 700 metrekare alan üzerinde toplam 3 bin 800 adet rezidans daireden oluşuyor. Projede konutlar 4 bin 800 TL'den satışa sunuluyor. 2016 yılında konut teslimlerinin yapılması planlanan Vartaş Fikirtepe Evleri projesinde konutların yanı sıra ofis ve ticari birimler de yer alıyor. Vartaş Fikirtepe Evleri projesinin sosyal olanakları arasında ise sauna, buhar odası, toplantı odası, spor alanları, fitness center, sauna, buhar odası, toplantı odası, çocuk oyun alanları ve  cafe yer alıyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön