25 / 04 / 2024

Evlatlık miras alır mı?

Evlatlık miras alır mı?

Miras Hukuku gereğince; Miras bırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar. Peki, evlatlık miras alır mı? İşte evlatlık miras durumu..



Evlatlık miras alır mı?

Miras Hukuku gereğince; Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit olarak mirasçıdırlar.


Mirasbırakandan önce ölmüş olan ana ve babanın yerlerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır. Bir tarafta hiç mirasçı bulunmadığı takdirde, bütün miras diğer taraftaki mirasçılara kalır. Peki, evlatlık miras alır mı?


Evlatlık miras durumu..

Medeni Kanun mirasta evlatlık edilen çocuk ile kan bağı olan çocukları birbirinden ayırt etmiyor. Bu nedenle, evlatlık da mirasçılar arasında yer alıyor. Ayrıca, evlatlık çocuğun kendi ailesindeki mirasçılığı da devam ediyor.


C. Evlâtlık

MADDE 500.- Evlâtlık ve altsoyu, evlât edinene kan hısımı gibi mirasçı olurlar. Evlâtlığın kendi ailesindeki mirasçılığı da devam eder.


Evlât edinen ve hısımları, evlâtlığa mirasçı olmazlar.



Yasal mirasçılar kimlerdir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön