25 / 04 / 2024

Evlerde doğal gaz kısıtlanacak

Evlerde doğal gaz kısıtlanacak

Avrupa ülkeleri doğal gaz kriziyle ilgili çeşitli tedbirler almaya ve acil eylem planlarını oluşturmaya başladı. Alınacak tedbirler arasında tüketiciye ek vergi de var, konutlardan kesip sanayiye aktarma da.



Avrupa'da bu kış başta doğal gaz olmak üzere enerjiyle ilgili büyük bir  krizi yaşanması bekleniyor. Rusya'nın Kuzey Akım boru hattından gaz akışını kesmesi Avrupa ülkelerini çeşitli kısıtlama tedbirleri almaya yöneltiyor. Alınacak tedbirler arasında ek vergi getirilmesi de sektörel öncelik sıralaması yapılması da evlerde tüketim kısıtlamasına gidilmesi de var.

Almanya'da ek vergi gündemde

3 aylık doğal gazı kaldığı bildirilen Almanya stoklarını artırmak için çareler ararken halka tüketimi kısma çağrılarında bulunuyor. Alman hükümeti enerji maliyetlerinin artması nedeniyle tüketiciler geçici bir vergi getirmeyi planlarken kriz nedeniyle bazı tüketicilere kullanımda bazılarına ise kesintide öncelik tanınabileceğini açıkladı.

Almanya enerji düzenleme kurumu Başkanı Klaus Mueller gaz stoklarının yüzde 77 oranında dolu olduğunu belirtirken Rusya'nın akışı tamamen kesmesi durumunda ancak 2- 2.5 ay yetecek stokları bulunduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön