20 / 04 / 2024

Eymir ve Mogan gölleri buz tuttu!

Eymir ve Mogan gölleri buz tuttu!

Hava sıcaklığının eksi 20 derecelere düştüğü Ankara'da Mogan ve Eymir gölleri dondu. Hafta içinde okullarda eğitime ara verilen başkentte yoğun kar yağışı, kimilerine büyük zorluk kimilerine ise kar keyfi yaşattı.



Hava sıcaklığının eksi 20 derecelere düştüğü Ankara'da Mogan ve Eymir gölleri dondu.


Hafta içinde okullarda eğitime ara verilen başkentte yoğun kar yağışı, kimilerine büyük zorluk kimilerine ise kar keyfi yaşattı.


Soğuk nedeniyle donan Mogan ve Eymir göllerinin üzerinde buz tabakası oluştu. 


Göllere gelen başkentliler, öğle saatlerinde başlayan karın altında yürüyüş yaptı, buzda kalan tekne ve kayıkları da fotoğrafladı. 


-Belediye Başkanı'ndan uyarı


Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü'nün uzun yıllar sonra ilk kez donduğunu belirterek, "Tüm Ankaralıları bu güzel manzarayı görmeleri için buraya davet ediyorum" ifadelerini kullandı. 


Vatandaşları can güvenlikleri açısından, donmuş gölün üzerine çıkmamaları konusunda uyaran Duruay, Mogan Park'taki güvenlik görevlilerinin gerekli tedbirleri aldığını dile getirdi.  


-Kuşlar için bayat ekmek kampanyası


Gölbaşı’nda 250'nin üzerinde kuş türü olduğuna işaret eden Duruay, soğuk hava şartlarında kuşların aç kalmaması için bayat ekmek kampanyası başlattıklarını da bilirdi.  


Duruay, "Kuşlar için fırınlardan toplanan bayat ekmekleri göle atarak yaşam mücadelelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu. 


 

AA


Geri Dön