29 / 03 / 2024

EYT ve sözleşmeli personelde flaş gelişme! Çalışmalar bitti

EYT ve sözleşmeli personelde flaş gelişme! Çalışmalar bitti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sözleşmeli personel ve EYT ile ilgili olarak son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, milyonlarca insanın merak ile beklediği EYT ile ilgili olarak çalışmaların bittiğini aktardı. İşte detaylar…



SENDİKALARDAN GELEN TALEPLER DEĞERLENDİRİLİYOR!

Bilgin, çalışmanın son halinin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Erdoğan'a henüz sunulmadığını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman çalışmayı ona sunacağız. Bugün gündemde yoktu" açıklamasında bulundu.

Bu çalışmada kamu sendikalarından gelmiş olan talepleri de dikkate aldıklarını ifade eden Bilgin, "Geçen günlerde arkadaşlarımız bir görüşme gerçekleştirdi. Bunları da değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

EYT ile ilgili çalışmaların bittiğini söyleyen Bilgin, "Aralık ayında bir basın toplantısı ile etraflıca kamuoyu ile paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ile paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz" açıklamalarını yaptı.

Bilgin, bakanlığın gündeminde olan sözleşmeli personel, geçici işçiler, taşeron işçiler ve aynı zamanda EYT konularındaki çalışmaların aralık ayına kadar bitirilerek kamuoyuna açıklanacağını ve Meclis takvimine alınacağını aktardığı sözlerine ekledi.

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ASGARİ ÜCRET İÇİN KONUŞMUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz günlerde EYT ve taşeron işçiler hakkında yine bir açıklamada bulunmuştu. Bilgin, bu konuların yanı sıra 2023 yılı asgari ücretine dair de konuştu. Bilgin, “Önümüzdeki aralık ayında yeniden asgari ücreti değerlendireceğiz. Enflasyonun tahribatını değerlendirip kararımızı duyuracağız. 3600 düzenlemesi ile ilgili yaklaşık olarak 6 milyon çalışanın hayatlarını düzenleyecek ciddi bir reforma imza attık” ifadelerini kullanmıştı.

EYT ve sözleşmeli personelde flaş gelişme! Çalışmalar bitti

Bakan Kurum’dan orta gelirliler için yeni konut müjdesi! Tarih verildi

Xiaomi Poco C40’a 1.800 lira indirim! CarrefourSAlara koşun! 27 Eylül 2022 fiyat listesi

iPhone 14 alamıyorsanız iPhone 13 var! BİM’den 1.100 lira indirim! 27 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön