25 / 04 / 2024

EYT'de 6 adım şartı! Kademe sistemi geliyor

EYT'de 6 adım şartı! Kademe sistemi geliyor

Milyonlarca emeklinin beklediği EYT düzenlemesinde sona gelindi. Uzmanlara göre teknik detaylar biterken şartlar belirleniyor. Prim ve süresi eksik olan kişilerin de bu düzenlemeden faydalanması hedefleniyor. Eksik primi tamamlamanın ise 6 yolu var.



Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT düzenlemesinde teknik detaylar netleşiyor. Yıl şartının dışında, primi eksik olanların primlerini tamamlamasının yolu açılacak. Yapılacak düzenlemede süre sınırının olmayacağı tahmin edilmekte. Böylelikle yaklaşık 4 milyon kişi emeklilik kapsamına girecek. Eksik primi tamamlamak için ise 6 alternatif var.

EYT’DE YIL DETAYI
Prim ve yılını dolduran EYT’liler öncelikli emekli edilecek. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan kişiler, o dönemki şartlara göre 5000 gün prim sayısına ihtiyaç duyuyordu. Kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl çalışmak yetiyordu.

Sabah'tan Faruk Erdem'in haberine göre; eğer bu yasa olduğu gibi uygulanırsa, SSK’dan sigortası olanlar için yine 5.000 gün şartı geçerli olacak. Bağ-Kur'lularda ise kadınlar 7.200 erkekler 9.000 gün prim şartı bulunuyor. Düzenlemeyle Bağ-Kurluların şartlarının SSK ile eşit olup olmayacağı şu an için belirsiz.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön