24 / 04 / 2024

EYT'de flaş gelişme! Ve tarih belli oldu

EYT'de flaş gelişme! Ve tarih belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı 5,3 milyon memur ve memur emeklisini kapsayan 3600 ek gösterge çalışması sonrası sözleşmeli memura yeni haklar tanıyan ve EYT'liler için hazırlanan düzenlemenin detayları netleşti.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 5,3 milyon memur ve memur emeklisini kapsayan 3600 ek gösterge çalışması sonrası sözleşmeli memura yeni haklar tanıyan ve emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için hazırlanan düzenleme hızlandı.

Eksik primli olan vatandaşların EYT düzenlemesi kapsamına girip girmeyeceği merak konusu. Primi eksik olanlara 6 maddede çözüm imkanı ortaya koyulurken sözleşmeliye kadro meselesinde de masaya gelen 4 madde belli oldu.

Sabah gazetesindeki habere göre; Sözleşmeli memurlara yeni haklar tanıyan EYT meselesinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın öncelikli gündeminde. 530 bin kamu çalışanını ilgilendiren çalışmanın 2022 yılı bitmeden tamamlanması ve ekim ayı bitmeden de kamuoyu ile paylaşılması beklenmekte.

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için bir çalışma grubu da kuruldu.

Bu konuda oluşturulan çalışma grubunu duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını duyurmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön