19 / 04 / 2024

EYT'de nefesler tutuldu, maaş heyecanı zirvede! O tarih belli oldu! Promosyon ve bayram ikramiyesi de alacaklar

EYT'de nefesler tutuldu, maaş heyecanı zirvede! O tarih belli oldu! Promosyon ve bayram ikramiyesi de alacaklar

Son dakika haberine göre EYT düzenlemesinde sona gelindi. Ocak ayı ortasında yasalaşması beklenen düzenlemeyle ilgili şimdi de maaş hesaplamaları başladı. Düzenlemenin ardından emekli olanlar bir ay içinde emekli aylığını alabilecek. EYT'lilere promosyon ve bayram İkramiyesi de ödenecek



Son dakika haberine göre; EYT düzenlemesinin meclise gelmesi ve yasalaşması için geri sayım sürerken, yaş ve prim detayları da netleşti. EYT düzenlemesinden yararlanacak kişiler maaşlarının ne zaman hesaplarda olacağını merak ederken, başvuruda bulunan herkesin bir ay içinde emekli aylığını alabileceği belirtildi. Bununla birlikte EYT düzenlemesinden yararlanan kişiler banka promosyonları ve iki bayramda ödenen İkramiyeleri de alabilecek.

EYT’LİLERİN YAŞ ORTALAMASI 49.9 OLARAK HESAPLANDI

EYT'lilerin merak ettiği yaş ve prim gibi detaylar da netleşti. Hazırlanan taslak metninde 2023’te yasadaki hizmet ve sigorta süresini fazlasıyla doldurduğu için 42 yaşında emekli olmak mümkün olacak. Ancak bu yaş grubunda olanların sayısı çok fazla değil. EYT kapsamındaki vatandaşların yaş ortalaması 49,9 olarak açıklandı. EYT kapsamında başvuruda bulunan vatandaşlar bir ay içinde emekli aylığını alabilecek.

Bakanlığın hazırladığı taslak içeriğinde yaş sınırı bulunmuyor. EYT düzenlemesinde prim ve yıl sayısı şartının değiştirilmesi söz konusu değil. Kadınlarda 20 yıl, erkeklerde ise 25 yıl şartı aranacak. EYT kapsamına alınacakların yasada esas alınan 8 Eylül 1999 yılında 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Bu tarihte 18 yaşında olan bir kadın çalışan 2023 yılının Ocak ayında emeklilik dilekçesini verdiğinde yaklaşık 24 yıllık sigorta süresine sahip olmuş oluyor. Kadın çalışan bu tarihte 42 yaşında bile olsa emekliliğe hak kazanmış olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI KAÇ LİRA OLACAK?


Geri Dön