19 / 04 / 2024

EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

EYT ilgili yasa teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda resmen kabul edilirken; teklifin gelecek hafta Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!



4 GÜNDE 1 MİLYON 100 BİN VATANDAŞ 

Muhalefet vekillerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen  görüşmelerde teknik detaylar ile ilgii bilgiler de paylaşıldı. 

Pek çok vekilin borçlanmaya ilişkin sorularını AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş yanıtladı. 

28 Aralık tarihinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yaş kısıtı olmayacak” şeklindeki açıklamasının ardından vatandaşların büyük bir bölümünün kısmi borçlanma için başvuru yaptığına dikkat çeken Mustafa Elitaş, "28, 29, 30 ve 31 Aralık tarihlerinde 1 milyon 100 bin kişi Sosyal Güvenlik Kurumu’na müracaat ederek borçlanma için tahakkukta bulundular. Bu süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı’na, Bakanı’mıza teşekkür ediyorum, tüm çalışanlara da teşekkür ediyorum; sistemi sürekli açık tuttular. Ödeme süreleri de şubat ayının sonuna gerçekleşmiş olacak" şeklinde konuştu. 

Henüz tahsilat olmadığını dile getiren Elitaş, "1 milyon 100 bin kişi 1 Ocak 2023 tarihinde olsaydı, 10 bin 8 liralık brüt asgari ücret üzerinden borçlanacaklardı. Ancak 2022 tarihinde olduğundan dolayı asgari ücret 6 bin 470 liraydı" diyerek tahsilat bilgisinin net olmadığını aktardı.

EYT liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, görüşmeler sırasında, EYT düzenlemesi ile emekli olacak vatandaşlara “elektronik ortamda başvuru” tavsiyesi verdi. Konu ile ilgili "Hak sahiplerinin elektronik ortamda başvurması yükün hafifletilmesi anlamında önemli. Herkes bu konuda tavsiyede bulunursa SGK’nın iş yükü de
azalmış olacaktır" diye konuşan Yılmaz, işlerin daha hızlı halledileceğini belirtti. 

EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!


Geri Dön