29 / 03 / 2024

EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

EYT ilgili yasa teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda resmen kabul edilirken; teklifin gelecek hafta Meclis'te görüşülmesi bekleniyor. EYT'liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!



EYT'LİLERİN MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de, CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan’ın aylık bağlama oranlarına ilişkin sorularına yanıt verdi. 

Aydemir, EYT düzenlemesi ile emekli olacak vatandaşların maaşlarını peş peşe açıkladı.

EYT liler dikkat! Maaşlarda son dakika depremi! Tam bu kadar olacak! Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

"Ortalama aylık tutarı SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 TL, BAĞ-KUR’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 TL, Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar için de 12 bin 389 TL olarak hesaplanıyor" açıklamasında bulunan Uğur Aydemir, ‘EYT’yle emekli olan kişi başka şirkette çalışırsa neden sosyal güvenlik destekleme priminden, 500 TL’den mahrum kalıyor, niye aynı işyerinde çalıştırma zorunluluğu var?’ sorusunu da cevapladı. 

Aydemir bu soruya verdiği yanıtta "Şimdi, biliyorsunuz, emeklilerde sosyal güvenlik destekleme primi uygulanmıyor. Bizim bunu emekliye uygulama nedenimiz, nitelikli işgücünü işveren kaybetmesin diye. Çünkü eğer öbür türlü olursa çalışan kişi, sigortalı kişi gider, istediği yerde çalışır, dolayısıyla işverenin mağduriyeti ortaya çıkabilir" şeklinde konuştu ve bu mağduriyetin engellenebilmesi, işverenin soru yaşamaması ve işçinin kendi bulunduğu işyerinde çalışmayı sürdürmesi için bu uygulamaya gidildiğinin altını çizdi. 

Motorine 68 kuruş indirim geldi! Akaryakıtta 3'üncü indirim! Total, Opet, PO, BP 4 Şubat 2023 fiyat listesi

Tapu sahipleri bu tarihlere aman dikkat! Yapmayan yandı!

Fakir Mr Chef Quadro Blender Set en uyguna nerde satılıyor? Özellikleri neler? İşte 4 Şubat 2023 fiyat listesi


Geri Dön