23 / 04 / 2024

EYT'lilere ilişkin son toplantı yapıldı! İşte detaylar...

EYT'lilere ilişkin son toplantı yapıldı! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Saray'da gerçekleştirildi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanı sıra, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Meclsi AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli de katıldı.

Toplantıda EYT düzenlemesine ilişkin son durum gözden geçirildi. Düzenlemenin ilerleyen günlerde Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.

NEBATİ, "HAZIRLIKLAR BAŞLATILDI" DEMİŞTİ

EYT lilere ilişkin son toplantı yapıldı! İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yapmış, EYT düzenlemesi sonrasında emekli olacakların kıdem tazminatı için şirketlere kredi verileceğini ve hazırlıkların başlatıldığını duyurmuştu.

Nebati "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Bu çerçevede, işverenlerimizin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımızca hazırlıklar başlatılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

Bilgin ise EYT ile ilgili düzenleme hakkında iki şartı kaldırmadıklarını, bunların 'prim gün sayısı ve yıl sayısı' olduğunu bildirmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön