25 / 04 / 2024

Eyüpsultan Karadolap projesi ne zaman başlayacak?

Eyüpsultan Karadolap projesi ne zaman başlayacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Karadolap Mahallesi'nde gerekli olan her türlü teknik, maddi, finans desteğini de Bakanlık olarak sağlayacağız ve Karadolap'taki kardeşlerimizi mutlu, huzurlu ve sağlıklı evlerine bir an önce kavuşturacağız. İnşallah yıl sonuna kadar bu temeli atacağız" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Eyüpsultan'daki Öz Alibeyköy Spor Kulübü'nde, Karadolap Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti.

Kurum, Karadolap'ta 22 bin metrekare arsa üzerinde 260 hak sahibinin olduğunu, buna İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) parselleri de konulduğunda yaklaşık 500'e yakın hak sahibi bulunduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bugüne kadar İBB ve KİPTAŞ'la projenin hayata geçirilmesi için gerekli girişimlerin yapıldığını ifade eden Kurum, sözlerine şöyle devam etti;

"Belli bir nokta ilerleme kaydedilmiş olmasına rağmen tabii siz de haklı olarak evlerinizi niye alamadığınızı, niye inşaatın başlamadığını soruyorsunuz. İnşallah biz  TOKİ  Başkanımız buradalar, kendisine talimat verdik. TOKİ'yle yerinde dönüşümle sizlerin burada yeniden Alibeyköy'de devam edeceğiniz, yine evlerinizi burada alacağınız süreçle az katlı, yatay mimari, mahalle kültürünün olduğu kentsel dönüşüm projesini Karadolap bundan sonra Akdolap olacak mahallemizde yapıyoruz. Buna da inşallah en kısa zamanda başlayacağız. 1 Nisan sabahından itibaren Deniz Başkanımla birlikte bu süreci yürüteceğiz. Buraya gerekli olan her türlü teknik, maddi, finans desteğini de Bakanlık olarak sağlayacağız ve Karadolap'taki kardeşlerimizin mutlu, huzurlu ve sağlıklı evlerine bir an önce kavuşturacağız. İnşallah yıl sonuna kadar bu temeli atacağız. Size de evlerinizi en kısa zamanda vereceğiz. Sizi mağdur etmeden örnek bir projeyi gerçekleştireceğiz."


Geri Dön