24 / 04 / 2024

KİPTAŞ Eyüpsultan dönüşüm projesi

KİPTAŞ Eyüpsultan dönüşüm projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Karadolap Mahallesi'nde gerekli olan her türlü teknik, maddi, finans desteğini de Bakanlık olarak sağlayacağız ve Karadolap'taki kardeşlerimizi mutlu, huzurlu ve sağlıklı evlerine bir an önce kavuşturacağız. İnşallah yıl sonuna kadar bu temeli atacağız" dedi...

KİPTAŞ Eyüpsultan'da çalışmalara başladı!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, kentsel dönüşüm kapsamında KİPTAŞ'ın Akşemsettin ve Çırçır'da çalışmalara başladığını, sürecin Yeşilpınar ve Karadolap ile devam edeceğini dile getirdi.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Çoker Sitesi'nin yıkımına başlandı!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Büyükçekmece Atatürk Mahallesi’nde bulunan Çoker Sitesi’ndeki 4 blok yıkıldı...

Tehlike çanlarının çaldığı Ankara Varlık Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm bekliyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin yankıları sürerken, başkent Ankara'nın bir mahallesi için de tehlike çanları çalıyor.  Varlık Mahallesi sakinleri olası bir depreme karşı kentsel dönüşüm istiyor...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kocaeli'ye bağlı Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 4 katlı binanın yıkımı gerçekleşti.

İstanbul'un en büyük gündemi kentsel dönüşüm!

İBB İştiraki KİPTAŞ İstanbul'un çeşitli ilçelerinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, şehirde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinin detayları belli oldu!

İBB iştiraki KİPTAŞ, Eyüpsultan Yeşilpınar'da başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarında hız kesmiyor. Peki KİPTAŞ Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde son durum ne? Projede hangi alanlar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kirazlıtepe ve Küplüce kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kirazlıtepe ve Küplüce'de yaşayanlara çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu güzelliklerin tam manasıyla neticelenmesi buradaki kentsel dönüşümün tamamlanmasına bağlı. İstanbul'a da bu yakışır" dedi.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Çanakkale Gökçeada'daki kentsel dönüşüm planı TBMM'de!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki riskli yapılar ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin mülk sahiplerinden belediyeye itirazlar gelmeye devam ediyor.

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

KİPTAŞ, Eyüp dönüşüm projesinin ruhsatını aldı!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, önceki gün yaptığı açıklamada Eyüp'te hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ruhsatın alındığını duyurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

KİPTAŞ Eyüpsultan dönüşüm projesi Haberi

KİPTAŞ Eyüpsultan dönüşüm projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Eyüpsultan'daki Öz Alibeyköy Spor Kulübü'nde, Karadolap Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti.

Kurum, Karadolap'ta 22 bin metrekare arsa üzerinde 260 hak sahibinin olduğunu, buna İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) parselleri de konulduğunda yaklaşık 500'e yakın hak sahibi bulunduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bugüne kadar İBB ve KİPTAŞ'la projenin hayata geçirilmesi için gerekli girişimlerin yapıldığını ifade eden Kurum, sözlerine şöyle devam etti;

"Belli bir nokta ilerleme kaydedilmiş olmasına rağmen tabii siz de haklı olarak evlerinizi niye alamadığınızı, niye inşaatın başlamadığını soruyorsunuz. İnşallah biz TOKİ Başkanımız buradalar, kendisine talimat verdik. TOKİ'yle yerinde dönüşümle sizlerin burada yeniden Alibeyköy'de devam edeceğiniz, yine evlerinizi burada alacağınız süreçle az katlı, yatay mimari, mahalle kültürünün olduğu...