26 / 04 / 2024

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.



İstanbul Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi'nde bulunan iki dönümlük arazide kültürel tesis ve cami yapımı için çalışmalara başlandığı iddia edildi. 

Sözcü'den Deniz Ayhan ve Batuhan Serim'in haberine göre  İSKİ söz konusu arazinin dere yatağında bulunması ve taşkın tehlikesi olması nedeniyle bölgede hiç bir inşaatın yapılmamasını istememişti. 

Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde cami yaptırdığını öne süren İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, tarafından Meclis gündemine taşındı.  Türkkan bölge sakinlerinin “Bina nedeni ile derenin yatağı değişecek, yukarı mahallelerden gelen sel suları mevcut binaları basacak” endişesini taşıdıklarını söyledi. 

Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yanıtlamasını isteyerek önerge yayınladı. Yayınlanan önergede idari işlemin iptali için İdare Mahkemesi'nde dava açıldığı açıklandı. 

Eyüpsultan Garaj Üstü Bölgesi Kentsel Dönüşüm çalışmalarında ölçümler başladı!


Geri Dön