25 / 04 / 2024

Fadıl Akgündüz: Jetpa, ortaklarına Caprice Gold'dan pay verecek!

 Fadıl Akgündüz: Jetpa, ortaklarına Caprice Gold'dan pay verecek!

Caprice Gold Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akqündüz, 13 yıl önce hakkında dava açılan Jetpa’nın aklandığını dün yaptığı basın toplantısıyla duyurdu



Almanya ve Liechtenstein’daki Jetpa ortaklarına Fadıl Akgündüz müjde verdi. Akgündüz, davanın sonuçlanmasıyla Jetpa’ya ortak olan mağdur yatırımcıların mağduriyetlerinin giderileceğine belirterek, “Jetpa’daki davamız adaletin tecelli etmesiyle birlikte lehimize sonuçlandı. Paylarını almak isteyen ortaklarımıza nakit ödeme imkânı tanıdığımız gibi, şu andaki yatırımlarımız olan Caprice Gold ve Didim Caprice’ten piyasa fiyatlarına göre alabilme imkânı tanıyoruz" dedi.


Caprice Gold Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, 13 yıl önce hakkında dava açılan Jetpa’nın aklandığını dün yaptığı basın toplantısıyla duyurdu. Akgündüz, mağduriyetlerin giderilmesi için dondurulan hesapların açılmasıyla birlikte faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Akgündüz, Almanya ve Liechtenstein'daki yatırımcılarında nakit olarak ödemelerinin alabileceğinin yanı sıra şu anda yapımı devam eden Caprice Gold ve Didim Caprice’ten yer alabileceklerini kaydetti.


JETPA’DAKİ ORTAKLARIMIZ CAPRİCE GOLD’DAN MEMNUN


“Bugün 13 yıl sonra ortaklarımıza güzel bir haber vereceğiz” diyen Akgündüz, “Almanya ve Liechtenstein’daki ortaklarımıza güzel bir haber vereceğiz. Alınan ihtiyati tedbirler ortadan kalktı. Hukuk süreci uzun sürdü; ama adalet tecelli etti. Geçtiğimiz yıl 14 Mart’ta süreç tamamlandı ve davalar lehimize sonuçlandı. Biz 1100 km hızla giden bir aracı durdurduk; ama yeniden hızlandırmak için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada ortaklarımızın sevineceği bir noktaya geldik. Şirketlerimiz dondurulmadan önce 3 yılda bir kâr dağıtıyorduk; ama dava sürecinde donduruldu. Son 1 yılı aşkın bir süredir bu çalışmalar devam ediyor. Parasını nakit olarak almak isteyen ortaklarımız parasını geri alabilecek, ama isteyen ortaklarımız hisselerini Caprice Gold’da değerlendirebilecek. Piyasa fiyatı üzerinden satılacak olan mülkler ile ortaklarımıza nakit ihtiyacını karşılayabilecekler. Hisselerini şu ana kadar değiştiren ortaklarımız mülklerini satmıyor. Bu sevindirici bir durum. Şu ana kadar 29 ortağımız buradan aldığı mülkü satışa sundu. Demek ki ortaklarımız bu yatırımdan memnun oldular.

Tabii Jetpa ortaklarının Caprice Termal Otel'de de tatil yapma ve mülk alma hakkına sahiptirler. Ortaklarımız resmi giderler için yüzde 3.5’luk bir bedel ödüyor. Bunun harici hiçbir ücret yok. Yaklaşık ortaklarımız yarım milyonluk bir değişim yaptı” açıklamasında bulundu. 


AKGÜNDÜZ: JETPA, AVRUPA’NIN 7 YILDIZLI EN BÜYÜK OTELİNİ YAPIYOR 


28 Şubat sürecinde yaşanan mağduriyetlerin sonrasında artık güzel sonuçlarla devam edileceği inancını dile getiren Akgündüz, “Bu bunun ilk adımı olsun. Ülkemizde istihdam amaçlı paralarını yatıran gurbetçilerimiz inşallah bu güzel günlerde katkı sağlayacaktır. Fadıl Akgündüz aynı, Jetpa aynı, ama dünya her gün değişiyor. Biz o dönemde yatırım yapılmayan Siirt’e 200 milyon dolarlık yatırım yaptık. Eskiye nazaran şimdi teşvikler var. Biz ülkemizin gelişmesi için her zaman hazırız. O gün Güneydoğu’ya yatırım yapamayan Jetpa, bugün Avrupa’nın 7 yıldızlı en büyük otelini yapıyor. Bizim otelimiz 7 yıldızlı klasmandadır. Burj El Arab 7 yıldızlı, ama belgesi yok. Bizim otelimiz de 7 yıldız klasmanda. Önemli olan otoritelerin ne söylediğidir. Bizim otelimiz bana göre 7 yıldızında üstünde. Dünyanın ilk hilal sertifikası, muhafazakâr otelimiz olan Didim Caprice’e verilecek, daha sonra ise inşallah Caprice Gold otelimize de alacağız. Türkiye’de 7 yıldızlı reklam yapan başka otellere ceza kesilmezken, Müslümanların dinlenebileceği bir otel olan Caprice Gold’a ceza kesildi. 10 günde 19 milyonluk bir satış yaptık. Tesisimiz kendini ispatlamış bir tesistir. Bizim otelimiz yıldızını kendi verir, bunu ispatlayacaktır. Avrupa’nın yıldız seviyesini belirleyecek olan Caprice Gold’dur” şeklinde konuştu.


Caprice Gold Ceo'su Prof. Shaya’a Othman ise, “Bildiğiniz üzere Capride Gold, dünyada odasına tapu çıkarılan ilk oteldir. Ayrıca kiralama geliri açısından da 3 katına varan bir gelir getiren araçtır. Bundan dolayı birçok gayrimenkul takası talebiyle karşı karşıya kaldık. 2109 takas talebi aldık. Bunun ancak 1120 tanesini yani yarısını karşılayabildik. Görüldüğü üzere yüzde 53 fırsat kaçırdık. Yapacağımız ekspertizleri ve değerlendirmeleri çok hızlı yapacağımızı görüyoruz. Şunu söylemek istiyorum ki; bizim ortaklığımız Caprice Gold’un daha iyi yerlere gelmesini ve yükselmesini sağlayacaktır. Yurtdışı pazarlar içinde bizim için büyük avantajı olacaktır” açıklamasında bulundu.


Şuayip Alabay / YENİ AKİT


Geri Dön