25 / 04 / 2024

Fahiş fiyatlardan kaçan kiracılar depoları tercih ediyor!

Fahiş fiyatlardan kaçan kiracılar depoları tercih ediyor!

Son zamanlarda artan kira fiyatları vatandaşları daha küçük evlere taşınmaya yöneltiyor. Daha küçük eve taşınan kişiler ise fazla eşyaları nasıl değerlendireceklerine ilişkin çözüm arıyor. Bu noktada eşya depolama hizmetleri dikkat çekiyor. Evler küçülürken fazla eşyalar da depolara taşındı...



Son senelerde yükselen kira fiyatları vatandaşları farklı arayışlara yönlendiriyor. Öne çıkan çözümlerden ilk sırada oda sayısını azaltarak daha küçük evlere taşınılması oldu. Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde fazladan bir odanın aylık ortalama maliyeti 1.250 Türk Lirası ila 7.500 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Fakat küçülen evler atılamayan fazla eşyaların nasıl değerlendirileceği problemini ortaya çıkarıyor. Çözüm olarak ise eşya depolama hizmetleri öne çıkıyor. 2007 yılından beri bu alanda faaliyette bulunan PratikDepo’nun verileri de yaşanan bu değişimin doğruluğunu ortaya koyuyor. 

Fahiş fiyatlardan kaçan kiracılar depoları tercih ediyor!

Ortakları arasında Ali Sabancı ve Özcan Tahincioğlu gibi iş insanlarının bulunduğu PratikDepo’nun Genel Müdürü Okan Artemiz’in paylaştığı bilgilere göre; evini küçültmek isteyenlerin oranında ciddi bir artış var. 2021'de özellikle büyük kentlerde yüzde 50’leri bulan kira yükselişlerinin kaydedildiğini vurgulayan Artemiz, “Metrekare ve oda sayısı arttıkça kira fiyatları çok daha yüksek seviyelere gelebiliyor. Durum böyle olunca, özellikle son yıllarda daha küçük alanlar tercih edilmeye başlandı. Öte yandan aile yadigârı eşyalarımızdan, hobi malzemelerimizden, kitaplarımızdan, çocuğumuzun fazla eşyalarından vazgeçme ve elden çıkarma lüksüne de sahip değiliz. Bu ve benzeri ihtiyaçlar sebebiyle, yaşam alanlarımızda her zaman artı bir odaya ihtiyaç duyuyoruz. Tabii kiraların bu denli yüksek olduğu bir ortamda, İstanbul gibi bir şehirde fazladan bir oda aylık ortalama 1.250 TL – 7.500 TL  arasında ek kira maliyetine sebep oluyor. Bu noktada devreye giren PratikDepo, ihtiyaç duyanlara eşyalarını evlerindeki kadar güvenle muhafaza eden bir eşya depolama hizmeti sunuyoruz” açıklamasında bulundu.  

Fahiş fiyatlardan kaçan kiracılar depoları tercih ediyor!

Ev değiştirmeden +1 Oda Kazanın 

Taşınma ihtiyacını ortadan kaldıran çözümler sunduklarına dikkat çeken Okan Artemiz, “PratikDepo’da tüm eşyalar sigortalı olarak depolanır. Kullanıcılarımızın eşyaları yangın, sel, deprem gibi doğal afet durumlarında sigorta teminatı altındadır” ifadelerini kullandı ve standart eşya depolamaya ek olarak, sundukları +1 oda konseptinin özellikle büyük kentlerde kira yükselişlerine bağlı küçük evlere geçenlere ya da ev değiştiremeyenlere hayat kurtarıcı bir çözüm yolu sağladığını dile getiriyor.

Antika ve müze depolamacılığı yaptıklarını da vurgulayan Artemiz, şunları kaydetti: 

“+1 Oda; evinizde dönemsel olarak kullandığınız ve zaman zaman ihtiyaç duyduğunuz yazlık – kışlık kıyafetler veya hobi eşyaları gibi malzemeleri depolamanız için tasarlanmış bir hizmet. PratikDepo’nun mobil eşya depolama çözümleri ile deponuzu yıl içerisinde tekrar eve çağırıp içerisinden almak istediğiniz eşyaları alabiliyor, depolamak istediğiniz eşyayı PratikDepo’nuza yerleştirebiliyorsunuz. Aslında tam olarak evinize, istediğinizde ulaşabildiğiniz ama gözünüzün önünde yer kaplamayan ekstra bir oda eklemiş oluyorsunuz.” 

Anadolu’ya açılıyor  

Ortakları arasında Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Emiroğlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Emiroğlu, Atsina S.A., Işıl Oytaç ve Engin Oytaç’ın yer aldığı PratikDepo, 29 bin metreküplük depolama alanında yaklaşık 13 bin kişiye eşya depolama hizmeti sunuyor. İstanbul,  İzmir  ve Ankara’da aktif bir şekilde faaliyette bulunan firma, gelecek dönemde profesyonel eşya depolama hizmetini Antalya, Bursa, Eskişehir ve Muğla’ya da taşımayı planlanıyor. Yüzde 96 gibi yüksek bir müşteri memnuniyetine sahip olduklarının altını çizen Okan Artemiz, 2022'nin sonuna kadar müşteri sayısında yüzde 20’lik bir artış yakalamayı hedeflediklerine dikkat çekti.

Yeni inşaatlar depolara olan talebi uçurdu!


Geri Dön