24 / 04 / 2024

Faiz indiriminin Kanal İstanbul projesiyle ilgisi var mı?

Faiz indiriminin Kanal İstanbul projesiyle ilgisi var mı?

Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, faiz indirimlerini değerlendirdi. Veysel Ulusoy, "Yaşanan tam anlamıyla Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla yapılan faiz indirimi" dedi.



Enflasyonun yüzde 20’ye yaklaşmasına karşın 23 Eylül tarihinde 100 baz puan faiz düşeren Merkez Bankası, kurdaki sert yükselişe rağmen Ekim'de de 200 baz puanlık indirime gitmişti. Cumhuriyet Gazetesi'nden Miray Özbilek'in haberine göre; beklentinin çok üzerinde yapılan indirim sonrasında euro ve dolar rekor üstüne rekor kırdı. Son olarak, dikkatler 18 Kasım Perşembe günü yapılacak olan Merkez Bankası toplantısına çevrildi.

Reuters tarafından yapılan ankete göre; TCMB’nin politika faizini 100 baz puan daha indirerek yüzde 15’e düşüreceği öngörülüyor. TCMB fiyat istikrarının cari fazla verilmeden sağlanamayacağına vurgu yaparken; tüketici enflasyonunun ise Ekim ayında yükseldiği yüzde 20’lerde aylarca durması tahmin ediliyor. 

Faiz indiriminin Kanal İstanbul projesiyle ilgisi var mı?

18 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB toplantısından çıkacak kararla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, "Yaşanan üçüncü kuşak döviz krizidir, adını koyalım öncelikle bunun. Siyasete endekslenmiş bir faiz indirme inadı ile bu krizde önemli bir aktör olan merkez bankasının tekrar bir indirime gitmesinin sonucunu sanırım Sayın Kavcıoğlu hepimizden daha iyi biliyordur. Yaşanan tam anlamıyla Kanal İstanbul inşaatına zemin hazırlama amacıyla yapılan faiz indirimi ve ekonomik gerçeklerden çok ama çok uzaktadır" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'dan dikkat çeken Kanal İstanbul çıkışı!

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul'un işletme planları hazırlanıyor!


Geri Dön