28 / 03 / 2024

Faizsiz konut ve araç edindirme sektörü yıllık 25 milyar TL büyüklüğe ulaştı!

Faizsiz konut ve araç edindirme sektörü yıllık 25 milyar TL büyüklüğe ulaştı!

25 milyar TL'ye ulaşan faizsiz konut ve araç edindirme sistemi 5 bin kişiye istihdam sağlayarak, son 1 senede 40 bin müşterisinin konut ve otomobil satın almasına vesile oldu



Vakıfevim, yıllık 25 milyar TL hacime ulaşan faizsiz konut ve araç edindirme sektörüne katıldı.

Şirketin tanıtım toplantısında açıklama yapan Vakıfevim Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, Vakıfevim'in finans ve konut sektöründe 10 yılı aşkın deneyime sahip, dinamik girişimciler tarafından kurulduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kolo, sektörde Finansevim markasıyla yaklaşık 2 senedirhizmet verdiklerini söyleyerek, "Finansevim'le 300 çalışan ve 35 şubeye ulaştık. Şimdi de konut, otomobil ve dar gelirli ailelerin mini ihtiyaçları için Vakıfevim'le hizmet vereceğiz. 50 kişilik kadroyla yoluna başlayan Vakıfevim, 2020 yılı sonunda 200 kişilik çalışana ve 41 şubeye ulaşacak." şeklinde konuştu.

Şirketin ülke ekonomisine katkı sağlayarak istihdam yaratacağını söyleyen Kolo, 2020'ye kadar 200 milyon liralık sözleşme hacmine ulaşmayı hedeflendiklerini belirtti.

Sektörde birçok yeniliğe imza atacaklarını belirten Kolo, "Katılım bedeli iadesi, murabaha yöntemiyle satış, mini tasarruf sistemi ve müşterilerin taksit seçimi, bu yeniliklerin başında gelecek." diye konuştu.

Rekabet sebebiyle verilen düşük tutarlı katılım paylarının sektöre zarar verdiğini söyleyen Kolo, "Bu işi biz sağlam yapacağız. Müşteri istediği konut ya da otomobili ileri tarihli almak isterse normal maliyetle alacak. Ancak erken tarihte almak isterse maliyetleri artacak. Bu sistemle altyapımızı sağlam tutarak güçlü finansal yapımızı koruyacağız. Sürdürülebilir bir sistemle yolumuza sağlam adımlarla devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Toplantıda verilen bilgilere göre, faizsiz konut ve araç edindirme sisteminde sektörün büyüklüğü yıllık 25 milyar TL'ye ulaştı.

2019 yılında sektör, yüzde 120 büyüdü. 2020 yılında ise büyümenin yüzde 50 civarında olması bekleniyor. 5 bin kişiye istihdam sağlayan sistem, Türkiye genelinde 700 şube ile son bir senede müşterilerinin 40 bine yakın konut ve otomobil satın almasına vesile oldu. 

Faizsiz konut sistemi nedir?


Geri Dön