19 / 04 / 2024

Faruk Fatih Özer'in Binance'deki paralarına el konulması için talep!

Faruk Fatih Özer'in Binance'deki paralarına el konulması için talep!

Thodex soruşturması kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne savcılığın yazı yazarak firari şüpheli Faruk Fatih Özer’in Binance’deki kripto paralarına el konulması için talepte bulunuldu.



Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Thodex ile ilgili devam ettiği soruşturma dahilinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yazı göndererek, şirketin vergi suçları açısından değerlendirilmesinin yapılmasını ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde rapor hazırlanmasını istedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Savcılık Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Hazine ve Sermaye Piyasası İşlemleri Operasyon Birimi ve Vergi Dairesi Başkanlığı’na yazı göndererek, soruşturmanın aydınlığa kavuşması için Thodex hakkında incelemeler yapılmasını talep etti. 

Savcılık ek olarak Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’ne yazı göndererek Özer’in Binance’deki adresine Bitcoin transferinin gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği konusunun tespit edilmesini ve soruşturmadaki diğer şüphelilerin Binance’taki tespit edilecek kripto paralarına el konulmasını istedi. 

Faruk Fatih Özer in Binance deki paralarına el konulması için talep!

Savcılığın talebini değerlendiren Avukat Sinan Keskin, "Bu talep edilme işlemi Binance adlı kripto para şirketi tarafından yerleşik adresleri de İstanbul Şişli’de bulunmak suretiyle uygulanması gerektiği kanaatindeyiz. Böylelikle mağdurlar da kripto para cinsinden TL karşılığı olarak alacaklarına kavuşabileceklerdir" dedi.

Türkiye'de bir ilk olacak 

Binance’ın savcılığın yazısına istinaden kripto paralara el konulması işleminin yapılıp yapılmayacağını söyleyen Keskin "Bu süreç şu anda Türkiye’de bir ilk hatta dünya da araştırmalarımız neticesinde İngiltere’de buna benzer Binance kripto para şirketiyle ile ilgili el koyma kararı olduğu. El koyma kararı Binance kripto para şirketi tarafından uygulanırsa dünyada belki de ilkler arasında yer alacaktır. Uygulanması gerektiği kanaatindeyiz. Burada açık bir mağduriyet vardır" diye konuştu. 

Faruk Fatih Özer in Binance deki paralarına el konulması için talep!

Başka şirketler de var 

Başsavcılığın MASAK’la koordineli bir şekilde çalıştığını söyleyen Avukat Sinan Keskin "Fatih Faruk Özer’in yerinin tespiti bakımından diğer şüphelilerin ve bizim kanaatimiz odur ki başka paravan şirketler de var. Burada bunların da para trafiğinin takip edilmesi suretiyle tespiti bakımdan son derece önem arz etmektedir" dedi.

Thodex soruşturmasında zarar tespiti yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön