24 / 04 / 2024

Thodex soruşturmasında zarar tespiti yapılacak!

Thodex soruşturmasında zarar tespiti yapılacak!

Geçtiğimiz aylarda çok sayıda kişinin mağdur olmasına neden olan Thodex vurgununda yeni gelişmeler yaşanıyor Soruşturma dahilinde zarar tespiti yapılacak.



Thodex kripto para soruşturmasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Ertaş tarafından yürütülen soruşturma dahilinde titiz bir çalışma gerçekleştiriyor.Öyle ki savcılık birçok resmi kurumla yazışmalar yaptı. Hem 1 numaralı şüpheli Faruk Fatih Özer'in yerinin tespiti, hem de mağdurların zararlarının belirlenebilmesi için çalışmalara devam ediyor. 

Halen Arnavutluk'ta 

Soruşturma dahilinde en merak edilen sorulardan biri Faruk Fatih Özer'in nerede bulunduğu Başsavcılık, sistemin kurucusu ve yöneticisi Özer'in hâlâ Arnavutluk'ta olduğunu saptadı. Özer'in bu ülkeden Arnavutluk'tan iadesini talep etti. Savcılık ayrıca Faruk Fatih Özer'in de aralarında yer aldığı tüm şüphelilerin çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için bir platform sağlayan dünyaca ünlü kripto para borsası Binance'ye para aktardığını belirledi.

Thodex soruşturmasında zarar tespiti yapılacak!

30 milyon haciz edildi

Buradan hareketle yola çıkan savcılık, şüphelilerin Binance'deki kripto paralarına el konulmasını istedi. Bunun için de yurtdışı borsası ile yazışmalar gerçekleştirdi. Faruk Fatih Özer'in firari, ağabeyi Güven Özer'in de aralarında yer aldığı 6 tutuklu ve hakkında adli kontrol bulunan 27 şüphelinin olduğu dosyada Thodex şirketinin ve tüm şüphelilerin parası haciz edildi. Para miktarı ise dudak uçuklatıyor. Tam 30 milyon 100 bin 78 lira.

Zarar tespiti yapılacak 

Savcılık soruşturmada Ticaret Bakanlığı, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Hazine ve Sermaye Piyasası İşlemleri Operasyon Birimi ve Vergi Dairesi Başkanlığı'nda yazı gönderdi. Ticaret Bakanlığı'ndan Thodex şirketinin vergi suçları açısından değerlendirmesinin yapılması, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde rapor düzenlenmesi talep etti. 

MASAK'tan kara para aklama suçu yönünden inceleme yapılması da istenirken Hazine ve Sermaye Piyasası İşlemleri Operasyon Birimi'nden Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde inceleme yapması talep edildi. Vergi Dairesi Başkanlığı ile de temas halinde olan savcılık buradan şirketin vergi kaçırıp kaçırmadığı, hileli işlemler yapıp yapmadığı gibi konularda mütalaa ve teknik rapor düzenlenmesini istedi. Savcılığın tüm bu yazışmalardan gelecek cevapların ardından dosyada olan bin 500 kadar mağdurun zararının tespitini yapması isteniyor.

Thodex'in reklamında oynayan ünlülere suç duyurusu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön