18 / 04 / 2024

Fatih Cundi'nin çehresi değişti!

Fatih Cundi'nin çehresi değişti!

Fatih Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün yaptığı cephe sağlıklaştırma projesi ile Küçük Ayasofya Mahallesi’nde ahşap binalar ile betonerme binalar bölgenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde onarıldı ve dış cepheleri boyandı.



Fatih Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen KUDEP izinli proje kapsamında Küçük Ayasofya Mahallesi’nde yer alan; Kadırga Limanı Caddesi, Dönüş, Şehsuvarbey, Yusuf Aşkın, Cinci Meydanı, Ödev, Küçük Ayasofya Medresesi, Pideci ve Fırın sokaklarında yer alan 55’i tescilli 35’i betonerme olmak üzere toplam 90 yapı dış cephelerinde yapılan basit bakım ve onarım işlemlerinin ardından, bölgenin tarihi dokusu ve renk uyumu gözetilerek boyandı.

Fatih Belediyesi'nde yer alan habere göre, yakın zamanda hizmete açılan Fatih Belediyesi Cundi Sosyal Tesisleri’yle ivme kazanan bölge, 3 ay gibi kısa bir zaman içerisinde tamamlanan cephe sağlıklaştırma çalışmalarının da etkisiyle tarihi ve turistik bir cazibe merkezi de oldu. Görsel güzelliklerinin yanı sıra bakımsızlıktan yok olmaya yüz tutmuş Osmanlı ahşap mimarisine sahip sivil mimarlık örneği binalar; bakım, onarım ve boya işlemleriyle yeniden can buldu ve kullanım ömürleri de uzadı.


Geri Dön