24 / 04 / 2024

Fatih'te belediyeden satılık 46 dükkan! 82 milyon 191 bin TL'ye!

Fatih'te belediyeden satılık 46 dükkan! 82 milyon 191 bin TL'ye!

Fatih Belediye Başkanlığı'ndan Akşemsettin Mahallesi'nde bulunan alışveriş merkezinde 46 adet bağımsız bölümün tamamı 4 Eylül 2012 tarihinde saat 11:00'de yapılacak olan ihalede satışa çıkacak...



İhale ilanı şu şekilde; 

Fatih Belediye Başkanlığı'ndan;

İhaledeki taşınmazlar; 61,38 metrekare ile 599,49 metrekare aralığındadır. Toplam 46 adet birbirinden bağımsız taşınmaz bulunmaktadır.

İhalenin Konusu:

Madde 1- Aşağıda tapu kaydı ve nitelikleri (Madde 2’de ) belirtilen Belediyemiz Mülkiyetinde bulunan Toplam: 46 adet bağımsız bölümün tamamı için teklif alınarak 2886 Sayılı Devlet İhale Yasası Uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile Fatih Belediyesi, Belediye Encümenince 04/09/2012 tarih Saat: 11.00’de yapılacak ihale ile satılacaktır.

 

Madde 2- İşin Adı:  Satış

İlçe:  Fatih

Kapı No:  2 - 4

Mahalle:  Eski: Hasan Halife Yeni: Akşemsettin

Kat irtifakı / Kat Mülkiyeti /Arsa:  Kat mülkiyeti (Yukarıda nitelikleri belirtilen 46 adet bağımsız bölüm)

Tapu Kaydı:  20.02.2009 tarih, 2989 yev. Numarası

Taşınmazın şu anki durumu:  KİRADA

Meclis Karar Tarih/Nosu:  09.04.2010 tarih, 2010/32 sayılı kararı.

Takdir Raporu:  03.07. 2010 Tarih: S/2169 Sayı:

Kıymet Takdir (Muhammen) Bedeli:  82.191.659,14TL

Geçici Teminat Miktarı %3:  2.465.749,77TL

İhale iştirak teminatı %5:  4.109.582,95TL

Encümen Karar Tarih/No:  07.08.2012 tarih, 549 sayılı Karar

İhale Usulü:  2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca Kapalı Teklif Usulü

İhale İlan Şekli:  Belediye ilan panosu ve gazete ilanı – Resmi gazete

Şartname ve ekleri:  Şartname ve ekleri: Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde 3.000,00TL karşılığında temin edilecektir. (Adnan Menderes Vatan Bulvarı No:54 A Blok Kat: 2 )

İhale ilan Adedi:  2 defa Gazete ilanı - Bir kez Resmi gazete

İhale ilan tarihi/Saati:  04 /09 /2012 Saat: 11.00’de

İlgili Mevzuat ve Tebliğler:  2886 sayılı yasa ve 5393 sayılı yasa.

Kurumun adı -İhale Komisyonunun Toplantı yeri ve (İhalenin yapılacağı yer)adresi, telefon ve fax numarası:  Fatih Belediye Başkanlığı, Belediye Encümen Salonu Adnan Menderes Vatan Bulvarı No: 54 - B Blok 1.kat (Asma kat) FATİH/İSTANBUL SANTRAL: 453 14 53 / 453 14 00 (1443-1230) FAKS: 0212 453 14 75

Madde 3- Taşınmazın satış ihalesi Belediye Encümenince 2886 sayılı Devlet İhale Yasası Hükümleri çerçevesinde Kapalı Teklif Usulü ile yapılacaktır.

Kapalı Teklif Usulü: Tekliflerin Hazırlanması: Kapalı teklif usulünde teklifler yazılı olarak yapılır. Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır. Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler reddolunarak hiç yapılmamış sayılır. Tekliflerin verilmesi: Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon Başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

Madde 4- İhale komisyonu gerekçesini kararda belirtmek şartı ile ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararına itiraz edilmez.

Madde 5- İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları İta Amirlerince karar tarihinden en geç 15 iş günü içerisinde onaylanır veya iptal edilir. İta Amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır. İta Amirince onaylanan ihale kararları onaylandığı tarihten itibaren en geç 5 iş günü içinde alıcıya veya vekiline imzası alınmak suretiyle bildirilir. Veya iadeli taahhütlü mektupla tebligat adresine postalanır. Mektubun postaya verilmesini takip eden 7. gün kararın alıcıya veya vekiline tebliğ tarihi sayılır. İta Amirince onaylanan ihale kararının alıcıya tebliğinden itibaren 15 gün içinde alıcı, İhale bedelini peşin yatırmak, ihale ile ilgili vergi, resim ve harçlar ile diğer giderleri ödemek ve satın aldığı taşınmazı adına tescilini sağlamak zorundadır. Bu zorluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın ihale bozulur ve geçici teminat Belediye’ye irat kaydedilir. Vukua gelecek hasar zarar, fuzuli işgal, ruhsat, iskan ve diğer sebeplerle Belediyeden bir hak talebinde bulunamaz.

Madde 6- Satışa sunulan taşınmaz malın özellikleri Madde 2’de belirtilmiştir. Alıcı satın alacağı taşınmazın tüm özelliklerini önceden bilmiş ve vukuf peyda etmiş sayıldığından daha sonra ihalenin sonucuna dair itirazları ve hak talepleri Belediye nezdinde geçersiz sayılacaktır.

Madde 7- İhale satış bedeli Toplam: 46 adet bağımsız bölüm üzerinden müşteriden peşin olarak tahsil edilecektir.

Madde 8- İhaleye katılabilmek için 2886 sayılı Devlet İhale kanununda belirtilen niteliklere haiz olmak ve yine anılan kanunda açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve geçici teminatı ve ihale iştirak teminatını süresi içinde yatırmak şarttır. Ayrıca kanuni ikametgah sahibi olunması gereklidir.

Madde 9- 2886 sayılı devlet İhale kanununun 6’ncı maddesinde sayılanlardan olmamak, Kanun'un 83, 84 ve 85 inci maddeleri ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar, İhaleye katılamaz. Bu yasağa uymayarak girenler üzerine satış yapılmış bulunur ise su satış bozulur. Teminat irat kaydolunur.

Madde 10- Belediyemize ait olan Madde 2’de liste halinde nitelikleri belirtilen (36 adet dükkan, 1 adet Sergi salonu, 1 adet Çocuk Oyun alanı ve 8 adet Sinema salonu olmak üzere Toplam: 46 adet bağımsız bölümün tamamı için teklif alınarak satışa sunulacaktır.

Madde 11- İkinci İhale ilanının gazete de yayınlandığı tarihten sonra, İhaleye katılmak isteyenler %3 geçici teminat ile %5 ihale iştirak teminatını Fatih Belediye Başkanlığı veznesine yatırarak, ya da Banka teminat Mektubunu vererek (Teminat mektubu verilecek ise limit dahili süresiz ibaresi şartı aranır.) Şartnamesinde belirtilen eklerle ve teklif Mektubu ile birlikte (Teminatını yatırmayanlar bu ihaleye katılamazlar.) Teklifler, ihale günü olan 04/09/2012 tarih, Saat 10:00’a kadar Fatih Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü, Encümen Şefliğine vererek, (İhale komisyonu) İhale komisyonunda belirtilen gün ve saatte hazır bulunacaklardır.

Madde 12- İhaleye katılabilmek için isteklilerden aşağıdaki belgeler istenir.

A - Gerçek kişi olması halinde;

1. T.C. Kimlik Numarasını içerir Nüfus Cüzdan Sureti,

2. İkametgah belgesi(Nufüs Müdürlüğünden)

3. Noter tasdikli imza beyannamesi.

4. İhaleye ait şartname ve eklerini satın almak. (Dekont veya makbuz ile belgelendirilecektir.)

5. Teminatın yatırıldığına ilişkin belge aslı, (Teminat mektubu ise, teminat mektuplarının asılları, ve Banka teyit yazısı.)

6. Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi,

7. Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi,

8. Belediyeye borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak borcu yoktur yazısı bu belgeyi alamayanların ihaleye katılması mümkün değildir. (6183 sayılı yasanın 48. maddesine göre yapılandırılmış borçlar istisna kabul edilecektir).

9. Teklif ile birlikte verilecek olan ihale dosyasındaki tüm dokümanların her sayfasının imza edilmesi, (Bu imza, ihale dosyasındaki dokümanlarda yer alan hükümler ile bu dosyaya bağlı diğer eklerdeki hükümlerin kabul edildiği anlamını taşır.)

10. İhale tarihinden en fazla bir ay önceki tarih esas alınmak kaydıyla bağlı olduğu Vergi Dairesine borcunun bulunmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli örneğini vermek.

11. İhale tarihinden en fazla bir ay önceki tarih esas alınmak kaydıyla SGK Kurumuna borcunun bulunmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli örneğini vermek.

12. Tebligat için adres bildirimi,

13. Teklif edilen meblağın rakam ve yazı ile belirtildiği, açık adresli ve imzalı Şartname eki

Teklif mektubu.

B - Tüzel kişi olması halinde;

1. Tüzel kişi olması halinde, mevzuat gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından ihaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge.

2. Tüzel kişiler adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterce tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri.

3. Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri.

4. Dernek, Birlik, Vakıf vb. için ihaleye katılmak üzere yetkilendirdikleri kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının Noter tasdikli sureti ve yetkilinin Noter tasdikli imza beyannamesi.

5. Dernek, Birlik, Vakıf vb. için Dernek Tüzüğünün noter tasdikli sureti.

6. Teminat mektubu veya makbuzun aslı, (Teminat mektubu ise, teminat mektuplarının asılları, ve Banka teyit yazısı.)

7. Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi,

8. Kamu Tüzel Kişileri söz konusu olduğunda, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile yetkili olduğunu belirtir Noter tasdikli belge. (imza sirküleri.)

9. İhaleye ait şartname ve eklerini satın almak. (Dekont veya makbuz ile belgelendirilecektir.

10. Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi,

11. Belediyeye borcu olmadığına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünden alınacak borcu yoktur yazısı bu belgeyi alamayanların ihaleye katılması mümkün değildir. (6183 sayılı yasanın 48. Maddesine göre yapılandırılmış borçlar istisna kabul edilecektir).

12. İhale tarihinden en fazla bir ay önceki tarih esas alınmak kaydıyla bağlı olduğu Vergi Dairesine borcunun bulunmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli örneğini vermek.

13. İhale tarihinden en fazla bir ay önceki tarih esas alınmak kaydıyla SGK Kurumuna borcunun bulunmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli örneğini vermek.

14. Tebligat için adres bildirimi,

15. Teklif edilen meblağın rakam ve yazı ile belirtildiği, açık adresli ve imzalı Şartname eki

Teklif mektubu.

C - Ortak Girişim olması halinde:

Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerden her biri için, bu maddedeki (A) veya (B) bentlerinde belirtilen belgeler istenecektir. Katılımcının ortaklarına ait hisse miktarlarını, nominal değerini ve oranını gösteren bir tablo ekinde sunulan noter tasdikli pay defteri sureti.

Madde 13- Bu iş için yapılmış ilan bedelleri satış bedelinin tahsili esnasında def’aten istekli tarafından ödenecektir.

Madde 14- İhaleyi yapan İdarenin, İta Amirleri, İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar ile bunların eşleri ve ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımları, bunların takları ve geçici veya sürekli olarak bu ihaleye katılamazlar. Bu yasağa uymayarak girenler üzerine satış yapılmış bulunur ise bu satış bozulur. Teminat irat kaydolunur.

Madde 15- Bu satış ve devirle ilgili her türlü vergi, resim, vakfiye, karar pulu, harç ve diğer giderler ile birlikte alıcıya aittir.

Madde 16- İdare, ihale gününe kadar, ilan edilen taşınmaların ihalesinden vazgeçme hak ve yetkisine sahiptir.

Madde 17- 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ve Şartnamede belirtildiği şekilde ihalelere katılamayacak olan şirketler ihalelere teklif veremezler. Teklif vermiş olsalar dahi teklifleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

Madde 18- İhale üzerinde kalan yasal süresi içerisinde satış bedelini yatırmadıkları takdirde geçici ve iştirak teminatları bütçeye irat kaydedilecektir.

Madde 19 - İsteklilerden telgrafla yapılan müracaatları ve postada meydana gelen gecikmeler kabul edilmez.

Madde 20- İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır.


Geri Dön