24 / 04 / 2024

Fatih'teki deprem toplanma alanı mahkemelik!

Fatih'teki deprem toplanma alanı mahkemelik!

İstanbul Fatih'te bulunan Vatan Caddesi üzerindeki eski lunapark alanının imar planlan değiştirilerek ticaret ve konut alanına dönüştürülmesine dair Fatih Belediye Meclis'inin verdiği karar mahkemeye taşındı.




Fatih'te bulunan Vatan Caddesi üzerindeki eski lunapark alanının imar planlan değiştirilerek ticaret ve konut alanına dönüştürülmesine dair Fatih Belediye Meclis'inin verdiği karar mahkemeye taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi Fatih Belediye Meclisi üyeleri yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye gitti. Vatan Caddesi üzerinde bulunan eski lunapark 1996 yılında yıkılmış, bir kısmı otopark olarak kullanılmaya başlanmış bir bölümünde ise Migros açılmıştı. Hemen yanında Aylin Kotil Parkı"ııın bulunması nedeniyle imar planlarında deprem sonrası sığınma alanı olarak yer alan bölge, Fatih Belediye Meclisi'nin verdiği kararla yapılaşmaya açılmıştı. 

İmar değişikliği Daha sonra imar değişikliği için Fatih Belediyesi'ne başvuru yapan mal sahibi firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu Aydınlı İnşaat'm sahibi Ömer Faruk Kavurmacı ile başka bir inşaat şirketinde ortak. Kavurmacı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı. 

Ticari yapılaşmaya açılan alanda 5 katlı otel ve konut yapılacak. Ayrıca Adnan Menderes döneminde yıkılan Simkeş Camii'si İhya Projesi dc bu imar değişikliği ile gerçekleştirilecek. 

Yürütmeyi durdurma istendi Yapılan son değişiklik üzerine C1 IP'li Fatih Belediye Mcclis üyeleri Fatih Belediye Başkanlığı hakkında dava açtı. İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nde yürütmeyi durdurma kararı içiıı açılan davada. Fatih Belediye Meclisi'nin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nı ve 1/1000 ölçekli İmar Planı'nın ana prensiplerinin çiğnendiği ve bu değişiklikle halka açık yeşil alanların daraltıldığı gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı istendi. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön