18 / 04 / 2024

fatihteki deprem toplanma alanı

fatihteki deprem toplanma alanı

İstanbul Fatih'te bulunan Vatan Caddesi üzerindeki eski lunapark alanının imar planlan değiştirilerek ticaret ve konut alanına dönüştürülmesine dair Fatih Belediye Meclis'inin verdiği karar mahkemeye taşındı.

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Murat Kurum: Millet Bahçeleri depremde toplanma alanı vazifesi görecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Şu an tüm Türkiye'de 292 Millet Bahçesi projemiz var. Bu 292 Millet Bahçesi'nin yatırım değeri 7 milyar lira. Aynı zamanda bu alanlar, deprem esnasında toplanma alanı vazifesi görecek." dedi.

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.

İstanbul'da deprem tekrarlama periyodu 43 yıl!

NG Araştırma Genel Müdürü Nedim Barut, deprem gerçeğiyle ilgili yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Vatandaşlara, 'Evlerimize dayanıklılık testi yapıldı mı?', 'Deprem sigortası var mı?', 'Yakınlarında toplanma alanı var mı?' gibi sorular soruldu.

Toplanma alanları AVM ve gökdelen oldu!

İstanbul’da olası Marmara depremine yönelik en çok tartışılan konuların başında, deprem toplanma alanları geliyor. Peki İstanbul'un toplanma alanları ne durumda?

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

Muammer Keskin'den Şişli'deki toplanma yerlerine ilişkin açıklama!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, eski Marmara Üniversitesi Nişantaşı kampüsü arsasının İBB'nin değil AFAD'ın toplanma alanı olduğunu belirtti. Keskin, deprem olsa bir kişinin bile oraya giremeyeceğini dile getirdi.

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

İzmir'deki toplanma alanları açıklandı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında depremden evleri zarar gören ve evlerine girmeye korkan vatandaşlar için İzmir Valiliği tarafından toplanma alanları açıklandı. Bayraklı Aşık Veysel Rekreasyon ve Ege Üniversitesi Kampüs Alanı’nda çadır kurulacak.

Hasan Bacıoğlu'ndan İBB'ye deprem toplanma alanı eleştirisi! 

AK Parti Meclis üyesi Hasan Bacıoğlu, İBB'nin Büyükçekmece'de bulunan deprem toplanma alanlarını imara açması hakkında eleştiride bulundu. 

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

fatihteki deprem toplanma alanı Haberi

fatihteki deprem toplanma alanı


Fatih'te bulunan Vatan Caddesi üzerindeki eski lunapark alanının imar planlan değiştirilerek ticaret ve konut alanına dönüştürülmesine dair Fatih Belediye Meclis'inin verdiği karar mahkemeye taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi Fatih Belediye Meclisi üyeleri yürütmeyi durdurma kararı için mahkemeye gitti. Vatan Caddesi üzerinde bulunan eski lunapark 1996 yılında yıkılmış, bir kısmı otopark olarak kullanılmaya başlanmış bir bölümünde ise Migros açılmıştı. Hemen yanında Aylin Kotil Parkı"ııın bulunması nedeniyle imar planlarında deprem sonrası sığınma alanı olarak yer alan bölge, Fatih Belediye Meclisi'nin verdiği kararla yapılaşmaya açılmıştı. 

İmar değişikliği Daha sonra imar değişikliği için Fatih Belediyesi'ne başvuru yapan mal sahibi firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu Aydınlı İnşaat'm sahibi Ömer Faruk Kavurmacı ile başka bir inşaat şirketinde ortak. Kavurmacı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın...