19 / 04 / 2024

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.



Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu'da başlatılan cephe ve zemin iyileştirme projesi şehrin turistik bölgelerine yayılıyor. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, önemli turizm mekânlarından biri olan Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binaların yenileceğini ve cazibesinin artacağını söyledi.

 

25 BİNADA CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Yenilikçi yatırımlarıyla ilçeyi modern görünüme kavuşturacak çalışmaları belediye Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapacak. 

Ordu Belediyesi'nde yer alan habere göre, pojenin hazırlandığını söyleyen Yılmaz, “Sit alanı niteliğinde olan alanda proje kapsamında, 3’ü tescilli kültür varlığı ve sivil mimari yapı özelliğine sahip 25 bina modern görünüme kavuşacak. Yapılacak çalışma ile özellikle yaz aylarında vatandaşların uğrak noktası olan Bolaman Kalesi ve çevresinin cazibesi artacak” diye konuştu.

Başkan Yılmaz son olarak şu şekilde konuştu: “Proje kapsamında, bölgenin mimari yapısına uygun zemin katlarda özel kesme taş, üst katlarda ahşap malzemeler ve krem tonlarında boya kullanılarak üç farklı tasarım oluşturuldu. Projeyle birlikte Bolaman ve kale çevresindeki pidecilerin bulunduğu alanda yayaların yürüyüş imkânının artırılması, binaların cephe ve zemininde iyileştirmeler yapılması, kumsalda düzenlenmiş yeni alanlar oluşturulmasını amaçlıyoruz. Proje, Samsun Koruma Kurulunun onayının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek.” 


Geri Dön