25 / 04 / 2024

Fatsa Bolaman Kalesi

Fatsa Bolaman Kalesi

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Tarihi Hazinedaroğlu Konağı müzeye dönüşüyor!

Ordu'da Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda yapılan Hazinedaroğlu Konağı, yörede bulunan yaşama sahip eserlerin bulunacağı kent müzesine dönecek.

Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalar yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapılacak. Bölgede 25 bina yenilenecek.

Ordu Fatsa'daki zemin etüdü çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediye Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahalleleri’nde imar planı çalışması başlattı.

Ordu Bolaman ve Yalıköy'ün imar planı yenilenecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu ilinin turizmde geleceğine yönelik katkı sağlamak üzere, tarihi ve doğal güzellikleri barındıran Fatsa ilçesinin Bolaman ve Yalıköy Mahallelerinde imar planı çalışması başlattı.

Ordu Bolaman Irmağı kıyı düzenleme çalışması tamamlandı!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Bolaman Irmağı Kıyı Düzenleme Projesi’nde inşaat çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Alanda yapılan inşaat çalışmaları bitince güzel görüntüler ortaya çıktı.

Fatsa Bolaman Irmağı çalışması tamamlandı!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Bolaman Irmağı Kıyı Düzenleme Projesi’nde inşaat çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Alanda yapılan inşaat çalışmaları bitince güzel görüntüler ortaya çıktı.

Fatsa'daki tarihi cami restore edildi!

Fatsa İlçesi Bolaman-Gölbaşı mevkii, Ilıca yol ayrımında bulunan tarihi cami restore edildi. Başkan Enver Yılmaz, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada; "Ecdadımızdan kalan tarihi değerlerimize sahip çıkıyoruz" dedi.

Ordu Bolaman Yenipazar cami restore ediliyor!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Bolaman-Gölbaşı mevkisi, Ilıca yol ayrımında bulunan tarihi cami restore edildi. 1780 yılında yapılan tarihi Bolaman Yenipazar Camisi’nin restorasyonu Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Valiliği işbirliği ile tamamlandı.

Fatsa Belediyesi 3 adet arsa ve 16 dükkanı satışa çıkarıyor!

Ordu Fatsa'da yer alan 3 adet arsa ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ndeki 16 adet dükkan ilçe belediyesi tarafından ihale usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Enez Kalesi'ndeki Fatih Camisi restore edilecek!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Enez Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Sait Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin restorasyonunun Vakıflar Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacağını söyledi...

Ankara Kalesi restore çalışmalarından sonra cazibe merkezi oldu!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, yapılan restore çalışmalarının ardından cazibe merkezi haline geldi. Çevre düzenlemeleriyle de Kale’nin ihtişamı Ankara’ya yansıtılıyor.

Ankara Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Başkent’in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor...

Güvercinada Kalesi onarım bekliyor!

Türkiye nın önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği bildirildi. Kalenin ortasında depo olarak da kullanılan kare şeklinde büyük bir kule yer alıyor.

Fatsa Bolaman Kalesi Haberi

Fatsa Bolaman Kalesi

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu'da başlatılan cephe ve zemin iyileştirme projesi şehrin turistik bölgelerine yayılıyor. Belediye Başkanı Enver Yılmaz, önemli turizm mekânlarından biri olan Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binaların yenileceğini ve cazibesinin artacağını söyledi.

25 BİNADA CEPHE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Yenilikçi yatırımlarıyla ilçeyi modern görünüme kavuşturacak çalışmaları belediye Fatsa Bolaman Kalesi çevresindeki binalarda cephe ve zemin iyileştirme çalışması yapacak. 

Ordu Belediyesi'nde yer alan habere göre, pojenin hazırlandığını söyleyen Yılmaz, “Sit alanı niteliğinde olan alanda proje kapsamında, 3’ü tescilli kültür varlığı ve sivil mimari yapı özelliğine sahip 25 bina modern görünüme kavuşacak. Yapılacak çalışma ile özellikle yaz aylarında vatandaşların uğrak noktası olan Bolaman Kalesi ve çevresinin cazibesi artacak” diye konuştu.

Başkan Yılmaz son olarak şu şekilde konuştu: “Proje kapsamında, bölgenin mimari yapısına uygun zemin...