28 / 03 / 2024

Fatsa'daki stat bölgesi kentsel dönüşümle yenilenecek!

Fatsa'daki stat bölgesi kentsel dönüşümle yenilenecek!

Evkaf mahallesi stat bölgesinin komple yenileneceğini ifade eden Hüseyin Anlayan, "Orada yeni bir şehir kurulacak ve çarpık yapılaşmanın yıkılarak yerine daha modern daha planlı daha planlı bir şehir olduğunu buradan başlayarak göstereceğiz." dedi.



Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan hayal olarak konuşulan projelerin en önemlisi olan Kentsel Dönüşüm Projesinin Bakanlar Kurulunda onaylandığını ve Resmi Gazete Yayınlandığını belirterek, "Bundan sonraki süreçte Şehircilik Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Fatsa Belediyemiz olarak üçlü protokol yapacağız akabinde de artık hızlı bir şekilde uygulama projesi hayata geçecek ve bu önemli proje için kazma vurulacak." dedi. 


Kentsel Dönüşüm ile ilgili sürecin artık resmileştiğini belirten Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Yıllardır Fatsa'da hayal olarak konuştuğumuz projelerimizin en önemlisi Kentsel Dönüşüm projesi artık nihayet hayata geçiyor. Hayaldi gerçek oldu diyoruz. Geçen hafta Kentsel Dönüşüm projemiz Bakanlar Kurulundan onaylanarak ilan edildi, Resmi Gazetede yayınlandı ve artık süreç resmileşti. Gerçekten Fatsa için çok büyük bir müjdedir, çok büyük bir haberdir. Şu ana kadar zaten bunu Kentsel Dönüşüm kapsamında Evkaf mahallesi, stat bölgesi, Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı yani eski çöplük alanımızı Kentsel Dönüşüm kapsamında yenileneceğini ifade etmiştik fakat bu zamana kadar çalışmalar planlama bazında Bakanlığa sunum projeleri hazırlandığı için kamuoyuna çok fazla fiziken bir şey yansımadı ve sadece sözde kaldı gibi eleştirilere maruz kalmıştık. Biz inanmadığımız hiçbir şeyin sözünü vermedik bunlar gerçekten ciddi projeler ve Şehircilik Bakanlığınca sunmuş olduğumuz projemiz geçen hafta Bakanlar Kurulu'nda onaylandı. Ben en başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Başbakan Yardımcımıza ve hükümetimize çok teşekkür ediyorum ama süreci buraya taşıyan bu işin en büyük lokomotif görevini gören Büyükşehir Belediyemize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz'a çok teşekkür ediyorum, gerçekten Fatsa için çok büyük bir proje hayata geçiyor." dedi. 


Bu kapsamda Evkaf mahallesi stat bölgesinin komple yenileneceğini ifade eden Başkanı Anlayan, "Orada yeni bir şehir kurulacak ve çarpık yapılaşmanın yıkılarak yerine daha modern daha planlı daha planlı bir şehir olduğunu inşallah buradan başlayarak göstereceğiz. Aynı kapsamda Cumhuriyet Meydanı yenilecek istimlaki yapılarak yıkılacak ve altı otopark olacak şekilde yeniden güzel bir Büyükşehir meydanı yapılacak. Aynı zamanda eski çöp yeri Harikalar Diyarı bu bağlamda yeniden düzenlenecek ve hayata geçecek. Bundan sonraki süreç şöyle gelişecek. Şimdi Resmi Gazete'de yayımlandı artık planlama imar planı ile birlikte özellikle konut bazında uygulama projeleri hazırlanacak. Bu süreçte artık Resmi Gazete ilanı ile birlikte start alıyor şimdi Şehircilik Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Fatsa Belediyemiz üçlü protokol yapacağız akabinde de artık hızlı bir şekilde uygulama projesi hayata geçecek ondan sonra da kazma vurulacak. Ben Fatsa'mız için bu önemli haberi kamuoyu ile paylaşıyorum ve hayırlı olmasını diliyorum. Hayaldi gerçek oluyor." diye konuştu. 


Ordu Tribün


Geri Dön