20 / 04 / 2024

FED'den faiz sinyali geldi! 25 puanlık karar kapıda!

FED'den faiz sinyali geldi! 25 puanlık karar kapıda!

Fed'in önümüzdeki toplantıda 25 baz puanlık faiz artırımına gitmesi bekleniyor. Fed Yönetim Kurulu üyelerinden Waller kurumdan gelen faiz açıklamalarına destek verdi. Aralık ayında yapılan 50 paz puanlık artırımla beraber ülkede faiz oranı 4.25-4.50 seviyesine yükseltilmişti.



Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, mevcut rakamlar dikkate alındığında gelecekte daha az türbülans göründüğünü belirterek "Gelecek toplantıda 25 baz puanlık bir faiz artırımından tarafım" dedi.

Waller, Amerikan düşünce kuruluşu Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) ekonomik görünüme dair açıklamalarda bulundu.

Fed'in para politikasında sıkılaşmaya gitmesinin üzerinden yaklaşık bir yılın geçtiğini söyleyen Waller, enflasyonu yüzde 2 hedefine düşürmek için faiz artırımlarına gidildiğini anımsattı.

FED den faiz sinyali geldi! 25 puanlık karar kapıda!

Waller, faiz artırımlarının amacının talebi ve ekonomik aktiviteyi yavaşlatarak enflasyonun düşüşünü desteklemek olduğuna işaret ederek bazı sektörler ve tüketici harcamalarında bunun yansımalarının görüldüğünü dile getirdi.

İstihdam tarafındaki iyileşmeye atıfta bulunan Waller, mütevazı bir ekonomik büyümeye rağmen iş gücü piyasasının güçlü olmasının Fed'e enflasyonu düşürmeye odaklanması için alan sağladığını belirtti.

Waller, geçen yıl aralıktaki ılımlı seyrine devam etmesine rağmen, enflasyonun görünümü konusunda hâlâ temkinli olduğunu ve para politikası sıkılaştırmasının devamını desteklediğini anlattı.

25 baz puanlık bir artı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön