29 / 03 / 2024

Fenerbahçe Token'da 11.5 milyon TL'lik yakım yapıldı!

Fenerbahçe Token'da 11.5 milyon TL'lik yakım yapıldı!

Ağustos'ta piyasaya sürülen ve yoğun talebin gösterildiği Fenerbahçe Token'da ilk yakım yapıldı. 15 Ekim tarihinde yapılan yakım işleminin 11 milyon 500 bin Türk Lirası'na denk olduğu açıklandı.



Ağustos'ta piyasaya sürülen ve yoğun talebin gösterildiği Fenerbahçe Token'da ilk yakım yapıldı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 170 bin adet Fenerbahçe Token’ın yakımı gerçekleşti. 15 Ekim tarihinde yapılan yakım işleminin 11 milyon 500 bin Türk Lirası'na denk olduğu ifade edildi.

Yakımın yapıldığı gün FB Token 70 TL'nin üzerini test ederken, dün itibarıyla 66,50 TL seviyelerinden işlem gördü. İlk işlem gününde 150 TL'yi geçen ve daha sonra düşmeye başlayan FB Token, 60 TL bandına kadar düşmüştü. 

Coinmarketcap verilerinde FB Token'ın dolaşımdaki arzı 2 milyon 180 bin şeklinde belirtiliyor. Yakılan miktar, toplam arzın yaklaşık yüzde 8,7'sine eşit durumda.

Fenerbahçe Token da 11.5 milyon TL lik yakım yapıldı!

Yakım miktarının dağılımı ise resmi müsabaka sonuçlarına şu şekilde oldu:

Branş               Yakım Miktarı

Futbol                      90.000

Erkek Basketbol      45.000

Kadın Basketbol      20.000

Erkek Voleybol        10.000

Kadın Voleybol         5.000

Toplam                    190.000

Diğer taraftan Fenerbahçe Token ön satışında Seçenek 2’deki (kilitsiz) token’ların yatırma çekme işlemlerine de başlandığı açıklandı. 

FB Token iki şekilde satışa çıkarıldı. 30 TL'den alım gerçekleştirenler ilk günden itibaren piyasada işlem yapabiliyorken, 15 TL'den alım yapa kişilerin 15 Mayıs 2022 tarihini beklemesi gerekli.

Fenerbahçe Token da 11.5 milyon TL lik yakım yapıldı!

FB Token yakımı nasıl yapılıyor?

Fenerbahçe Token’ın maksimum arzı 190 milyon 700 adet olacak ve arzın tamamı 25 senede üretilecek. Gelecek süreçlerde yapılması planlanan yakım işlemleriyle beraber nihai arz 100 milyon adede kadar azalacak.

Fenerbahçe Token White Paper'ında token yakımıyla ilgili olarak, "Token yakımı, bir tokenın bir miktarının geri döndürülemez bir adrese gönderilmesiyle dolaşımdan kaldırılması olarak tanımlanmaktadır. Dolaşımdan bir kez çıkarılan kripto varlıklar bir daha asla geri getirilemez. Bu kripto varlıkların yeniden kullanılmasının engellenmesi, dolaşımdan tamamen çıkarılabilmesi için “eater address” adı verilen özel kripto varlık adresleri mevcuttur. Özel anahtarları bilinmeyen bu adreslere, kripto varlıkların geri alınması için ulaşılamaz. Token yakma işlemleri akıllı kontratların fonksiyonel bir katkısıdır. Dolayısıyla yakım işlemleri sadece kripto varlıklar ile yapılabilir. Para piyasalarında benzer bir işlemin yapılabilmesi söz konusu değildir" açıklaması bulunuyor.

Fenerbahçe Token ilk işlem gününde yüzde 400 prim yaptı!

Adana Demirspor Token arzını başlattı!

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön