23 / 04 / 2024

Fethi Hinginar Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Dernek Başkanı seçildi!

Fethi Hinginar Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Dernek Başkanı seçildi!

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği -TGÜB'ün 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı’ nda, Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar 2 yıl için dernek başkanı seçildi.



1990 yılından bu yana Türkiye’de yapı kalitesinin artması yönünde önemli çalışmalara imza atan, yapı standartları ve yönetmeliklerinin hazırlanmasında büyük rol oynayan Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği - TGÜB’ün, Mayıs ayında gerçekleşen olağan genel kurul toplantısında Türk Ytong Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, 2014-2016 dönemi için Başkan seçildi. 

Levent Akgerman Başkan Yardımcısı, Nükhet Demiren, Ali Şükrü Kahyaoğlu, Ayhan Apaydın ve Gökhan Bozkurt ise Yönetim Kurulu Üyesi oldular.

TGÜB’ün yeni yönetiminin hedefleri konusunda bilgi veren Başkan F. Fethi Hinginar, “TGÜB olarak hedeflerimiz; enerji verimli, deprem ve yangına karşı güvenli, çevre dostu özelliklere sahip gazbeton yapı malzemesinin geniş kitleler tarafından bilinir ve tercih edilir hale getirilmesi ve Türkiye gazbeton sektörünün uluslararası pazarda üretim ve satış sıralamasında birinci sırayı alabilmesidir” dedi. Türkiye gazbeton sektörünün son 5 yılda %60’ı aşan bir büyüme kaydettiğine dikkat çeken Hinginar, önümüzdeki dönemde bu büyüme eğiliminin süreceğini düşündüklerini aktardı.


"Gazbeton malzemesi, yüksek ısı yalıtımı sağlayan, çevre dostu ve yangına karşı dayanıklı bir malzeme olarak 50 yılı aşkın bir süredir, güvenli ve çağdaş yapılaşmada tercih edilmektedir. Bu özellikleriyle, kaliteli ve güvenli yapılaşma denince akla ilk gelen yapı malzemesi gazbetondur. Sektörümüz dünyayla yarışan üretim gücüne, uluslararası kalitede üretim altyapısına, yüksek Ar-Ge gücüne ve inovatif bakış açısına sahip olması nedeniyle, yapı malzemeleri sektöründe başı çeken konumdadır." diyen Hinginar; gazbetonun, Yeşil Bina, Pasif Bina ya da Sıfır Enerjili Binalar gibi yüksek teknolojili, enerji verimli ve çevre dostu modern yapı sistemleri için vazgeçilmez bir yapı malzemesi olduğuna dikkat çekti. Hinginar ayrıca “Kentsel Dönüşüm uygulamaları ile birlikte gerçekleştirilecek yeni yapılarda gazbeton kullanım oranının artırılması gerekiyor. Bunu öncelikle can güvenliğimiz, sonrasında ise ekonomik kayıplara uğramamak için yapmalıyız” dedi. 




Geri Dön