11 / 05 / 2024

Gazbeton Üreticileri Birliği'ne yeni Genel Sekreter!

Gazbeton Üreticileri Birliği'ne yeni Genel Sekreter!

  Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Genel Sekreterliği görevini 1997 yılından bu yana başarıyla yürütmekte olan İnşaat Yük. Mühendisi İnal Sungurun emekliye ayrılmasıyla boşalan göreve, İnşaat Mühendisi Gülay Özdemir getirildi  



 

Kısa adı TGÜB olan Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Genel Sekreterliği görevine, İnşaat Mühendisi Gülay ÖZDEMİR getirildi.

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Genel Sekreterliği görevini 1997 yılından bu yana başarıyla yürütmekte olan İnşaat Yük. Mühendisi İnal Sungurun emekliye ayrılmasıyla boşalan göreve, 14 Kasım 2011 tarihinden itibaren İnşaat Mühendisi Gülay Özdemir getirildi.

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1988 yılında mezun olan Gülay ÖZDEMİR, Yapı Merkezi A.Ş.de, Tepe Grubunun yapı şirketlerinde ve Atılım Yapı A.Ş.de çeşitli düzeylerde yöneticilik yaptı. 2002- 2009 döneminde İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreterliğini yürüten Özdemir, 2005- 2008 döneminde Avrupa İnşaat Mühendisleri Konseyinde (ECCE) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Dünya İnşaat Mühendisleri Konseyinde (WCCE) 2006- 2009 döneminde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Bekar ve iki çocuk annesi olan Özdemir, 14 Kasım 2011 tarihinden itibaren Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapıyor.

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB)

Kasım 1990 tarihinde ülkemizdeki Gazbeton Yapı Malzeme ve Elemanları Üreticisi kuruluşlar tarafından kurulan TGÜB, 21. faaliyet yılını sürdürüyor. Yurt çapında sekiz üretim tesisine sahip üç firmayı temsil eden derneğe; Türk Ytong, AKG Gazbeton ve Nuh Gazbeton üye bulunuyor.

TGÜB üyesi kuruluşların, yurt çapındaki sekiz fabrikada yılda yaklaşık 3 milyon m³ üretimi ile Türkiye, Avrupa'nın 3. Büyük üretici ülkesi konumunda bulunuyor.

Türkiyede 48 yıldır üretilen gazbeton, üstün nitelikleri ile aranılan bir yapı malzemesidir. Türkiye, sahip olduğu üretim hacmi ile dünyanın dördüncü büyük gazbeton üretici ülkesidir. Ülkemizde çağdaş, güvenli ve sağlıklı yapılaşmaya katkıda bulunabilmek için çalışmalar yürüten TGÜB, kısa adı EAACA olan Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliğine de üyedir.

 


Geri Dön