18 / 04 / 2024

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği 25. yılını kutluyor!

 Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği 25. yılını kutluyor!

Türkiye İnşaat Sektörünün köklü ve saygın kurumlarından Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB), 25. yılını kutluyor. TGÜB bu kapsamda farklı şehirlerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.




Türk İnşaat Sektörünün köklü ve saygın kurumlarından Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) 25. yılını kutluyor. TGÜB Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, çeyrek asırdır ülke ekonomisi ve inşaat sektörüne sağlanan fayda ve katma değere vurgu yaparak “Türkiye'de gazbeton üretiminin başlamasından bugüne, toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanılmıştır. Gazbeton farkıyla bu yapıların sağladığı birikimli yakıt tasarrufu ise 20 milyar doların üzerindedir. Yıllık 5 milyon m³’e yaklaşan üretim kapasitemiz ile bu sene Avrupa ülkeleri arasında birinci sıraya yükselmekten ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktan mutluyuz.” dedi.



20 milyar doların üzerinde yakıt tasarrufu sağladı


TGÜB’ün 25. yılı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar; gazbeton sektörünün ekonomide ve inşaat sektöründe yarattığı değeri vurgulayarak “Türkiye'de gazbeton üretiminin başlamasından bugüne, toplam 50 milyon metreküp gazbeton üretilerek, yaklaşık 4 milyon sağlıklı ve çağdaş yapının inşasında kullanılmıştır. Bu yapıların sağladığı birikimli yakıt tasarrufu ise 20 milyar doların üzerindedir” dedi.



Türkiye gazbeton üretiminde Avrupa Birincisi


Türkiye’nin gazbeton üretim kapasitesinin 5 milyon m³’e yaklaştığını ifade eden Hinginar, “bu kapasite ile Avrupa’nın birinci büyük ve dünyanın önde gelen gazbeton üreticisi ülkeleri arasında yer alıyoruz. Türkiye’de uluslararası standartlara uygun olarak, yüksek teknolojiye sahip fabrikalarda üretilmekte olan gazbeton ürünleri, gerek yüksek ürün ve hizmet kalitesi gerekse sürekli Ar-Ge çalışmaları ile son yılların en çok tercih edilen malzemesi haline gelmiştir.” dedi.



Sağlıklı ve yaşam konforu yüksek yapılar için çalışıyor


TGÜB’ün 25 yıldır güvenli, sağlıklı ve yaşam konforu yüksek yapıların artırılması adına çalıştığını belirten Hinginar; “Bunu sağlamak için TGÜB olarak kuruluşumuzdan bu yana çok sayıda çalışma gerçekleştirdik. Üniversiteler ile işbirliğine giderek önemli Ar-Ge çalışmaları yürüttük. İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile deprem yönetmeliği, yangın yönetmeliği, enerji verimliliği ve benzeri konularda yasa ve yönetmeliklerin oluşturulmasında ciddi katkılar sağladık. İnşaat sektörü ile ilişkili çeşitli STK’lar ve kurum/kuruluşlar ile ülkemizdeki konut ve yapıların kalitesinin yükseltilmesi ve sektörün gelişmesi için çalışmalar yürüttük” dedi.


Fark yaratan bir malzeme


Gazbetonun, yapılarda fark yaratan, önemli özelliklere sahip bir malzeme olduğuna dikkat çeken Hinginar; “Gazbeton yapılara, deprem güvenliği, ısı yalıtımı ve enerji verimliliği ile yangın güvenliği konularında önemli avantajlar sağlamaktadır. Tüm bu özellikler konut tüketicilerine sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı oluşturuyor. Gazbetonlu binaların sağladığı enerji verimliliği ile konut kullanıcılarının enerji ve yakıt giderleri düşüyor. Hane halkı ve ülkemiz ekonomisi için önemli oranlarda tasarruf sağlanıyor. Çevre dostu bir malzeme olan gazbeton ile yapılan binalarda sağlanan enerji verimliliği, düşük karbon salımı gerçekleştiriyor. Böylece ekolojiye de katkı sağlanıyor” dedi.



25. yıl etkinliklerle kutlanacak


25. yıl kutlamaları kapsamında çeşitli şehirlerde farklı etkinlikler gerçekleştireceklerini belirten Hinginar; “Kasım ayında, üyesi olduğumuz Avrupa Gazbeton Üreticileri Birliği’nin (EAACA) Yönetim Kurulu ve Teknik Komite toplantılarını TGÜB’ün ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Farklı şehirlerde yapı sektörü, kamu kurum/kuruluşları ve öğrencilere yönelik kutlama organizasyonlarımız olacak. Ayrıca bu sene gazbetonun toplumda bilinirlik ve tanınırlığının artmasına özellikle önem veriyoruz. Halkımızın sağlıklı ve sağlam konut tercihlerinde bulunmasını istiyoruz” dedi.



Geri Dön