28 / 03 / 2024

Fethiye'de ihaleyle satılan taşınmazlar TBMM gündeminde!

Fethiye'de ihaleyle satılan taşınmazlar TBMM gündeminde!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde ihale yoluyla satılan taşınmazlarla ilgili iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla'nın Fethiye ilçesinde ihale yoluyla satılan taşınmazlarla ilgili iddialara ilişkin soru önergesi verdi. Ergun, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Ergun, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu. 

Ergun, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''15 Ağustos 2019 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan 1458 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı'nda, Muğla ilimizin Fethiye ilçesine bağlı Göcek mahallesinde 6680 ve 6681 parselde bulunan 7217 metrekarelik taşınmazların ihale yoluyla 42 milyon Türk Lirası karşılığında satıldığı açıklanmıştır. Basına yansıyan bazı iddialara göre, özelleştirme ihalesi yapılırken bu taşınmazların karayolu ile bağlantısız bir şekilde özelleştirildiği belirtilmektedir. Dolayısıyla yolu olmayan bu taşınmazların normal şartlardaki fiyatının çok altında satıldığı ifade edilmektedir. Aynı haberlere göre, karayoluyla bağlantısı olmayan iskele ve limanı alan şirkete, Göcek Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başka bir firmaya tahsis edilen araziden daha sonra geçiş izni verildiği ortaya çıkmıştır. Yani yol bağlantısı olmadan düşük fiyatla ihale edilen taşınmazlara daha sonra yol bağlantısı sağlanması ile taşınmazların değerleri artmış, dolayısıyla Hazine'ye olması gerekenden çok daha düşük bir gelir aktarıldığı iddia edilmektedir.''

Fethiye de ihaleyle satılan taşınmazlar TBMM gündeminde!

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün soruları:
1. Söz konusu taşınmazların satıldığı ihalede, liman ve iskelenin karayolu bağlantısı olup olmadığı veya satış sonrasında yol tahsis edilip edilmeyeceği hususları açıklanmış mıdır? 

2. Söz konusu taşınmazların satışının öncesinde veya sonrasında yol bağlantısının olup olmamasının söz konusu taşınmazların değerinde yarattığı fark konusunda bir değerleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu fark kaç Türk lirasına tekabül etmektedir? 

3. Satış sürecinde veya sonrasında Rekabet Kurumu ihale sürecini denetlemiş midir? Eğer böyle bir denetim yapıldıysa Rekabet Kurumu'nun satış konusundaki görüşü ne olmuştur? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com 


Geri Dön