20 / 04 / 2024

İmara açılan orman alanları TBMM gündeminde!

İmara açılan orman alanları TBMM gündeminde!

Orman vasfını yitirdiği gerekçesiyle imara açılan orman alanları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, orman vasfını yitirdiği gerekçesiyle imara açılan orman alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gök, ''Orman varlığı bakımından zengin olan ülkemizde son yıllarda orman vasfındaki alanların imara açılması, devletin malı olan ormanların rant alanına açılmasına neden olmaktadır. Ayrıca orman vasfını yitiren ya da orman vasfı devam eden arazilerin ne kadarının imara açıldığına dair herhangi bir veri bulunmamaktadır'' diye konuştu.

CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök'ün soruları:
1- Bakanlığınız tarafından 2018 yılında ülkemizde hangi devlet ormanları içinde Orman Kanunu'nun madde 17/3 kapsamında izinler verilmiştir?
2- Bakanlığınız tarafından 2018 yılında ülkemizde devlet oramnları içinde Orman Kanunu'nun madde 17/3 kapsamında verilen izinler hangi alanlardadır?
3- 2018 yılında ve 2019 yılının iki ayında ormanlar içindeki kaçak yapılaşmalar için kaç tane imar barışına başvuru yapılmıştır? Bu başvuruların kaç tanesi olumlu değerlendirilmiştir?
4- Tarla ve özel orman vasfındaki alanların ne kadarı imar açılmıştır? İmara açılan bu alanların ne kadarı için 'ÇED Gerekli Değildir' ve 'ÇED Olumlu' kararları alınmıştır?


Geri Dön