25 / 04 / 2024

Fethiye'nin projeleri masaya yatırıldı!

Fethiye'nin projeleri masaya yatırıldı!

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk'ün Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederken Fethiye işletme fakültesi binasının tamamlanması ve Fethiye'nin projeleri masaya yatırıldı.



Ak parti Muğla Milletvekili ve Akdeniz-Pa Komisyon Başkanı Hasan Özyer ile Muğla Millet vekili Nihat Öztürk beraberinde il başkanı İhsan Küreci, Fethiye ilçe başkanı Kadir Sarıhan ile birlikte Fethiye Muhacir romanlar Sosyal dayanışma derneğine ziyarette bulundular. Dernek kurucu başkanı Salih Kocatepe ile diğer yetkililerin karşıladığı Muhacir Romanlar yıllardır bekledikleri  TOKİ  'den ev sahibi olma hayallerini anlatıp Fethiye'de TOKİ'nin çalışma yapıp yapmayacağını sordular. Özyer ve Öztürk TOKİ'nin Fethiye'de çalışma yapacağını Karaçulha mahallesinde gerekli çalışmaların devam ettiğini belirttiler. 


TİCARET VE SANAYİ ODASINA ZİYARET 


Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. FTSO yöneticileri ile görüşen milletvekilleri, FTSO tarafından yürütülen Fethiye İşletme Fakültesi ve Babadağ Teleferik Projesinin mevcut durumu hakkında bilgi aldı. 


Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer ve Nihat Öztürk Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederken FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Meclis Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok, YK Üyesi Selamettin Yılmaz tarafından karşılandılar. Buradaki görüşmenin gündemi Babadağ Teleferik Projesi ile Fethiye İşletme Fakültesi oldu. 

Akif Arıcan, projelerin mevcut durumu ile ilgili Milletvekillerine bilgi verdi. Akif Arıcan, FTSO tarafından yürütülen Kruvaziyer Liman, Babadağ Teleferik Projesi, Fethiye İşletme Fakültesi gibi projelerin hayata geçirilmesi halinde bölge ekonomisinin iki katına çıkacağını ifade etti. Arıcan, Fethiye bölgesinin gelişmesinin yalnızca bu bölgeyi değil; verdiği vergilerle tüm ülkeyi olumlu etkileyeceğini ifade etti. 


Milletvekili Hasan Özyer, Fethiye İşletme Fakültesi'nin bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyleyerek Fethiye'de açılması Bakanlar Kurulu tarafından da karar verilen fakültelerden birinin binasının kendisi tarafından yapılacağının da sözünü verdi. 


FTSO'AN FAKÜLTEYE 1 MİLYON LİRA BAĞIŞ 


FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye İşletme Fakültesinin Fethiye Yükseköğrenim Yaptırma, Yaşatma ve Destekleme Derneği tarafından yaptırılan bir bloğunun kaba inşaatının tamamlandığını ifade etti. Binanın iç donanımının 2 milyon lira olduğunu belirten Arıcan, FTSO Yönetimi olarak Oda bütçesinden bir milyon lira verme kararı aldıklarını, Oda meclisinin de onaylaması halinde bu bağışı yapacaklarını belirtti. Arıcan, 3-5 bin üniversite öğrencisinin yaşamasının şehre ekonomik ve sosyal olarak ciddi katkı sağlayacağını dile getirdi. Bu bağışın yapılması halinde FTSO'nun Fethiye İşletme Fakültesi için yaptığı toplam bağış 1 milyon 200 bin liraya ulaşacak. 


BABADAĞ TELEFERİK PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR 


Akif Arıcan, çalışmaları devam eden Babadağ Teleferik Projesi hakkında da milletvekillerine bilgi verdi. Arıcan, Babadağ Teleferik Projesi için Orman Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yapılan görüşmelerde vekillerin desteğini istedi. Milletvekili Nihat Öztürk, bölgeye yatırımların gelişmesi, yatırım imkânlarının kolaylaşması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. 



Gerçek Fethiye Gazetesi


Geri Dön