25 / 04 / 2024

FETÖ üyelerinin 1 milyar TL'lik gayrimenkulleri satılacak!

FETÖ üyelerinin 1 milyar TL'lik gayrimenkulleri satılacak!

Kaynak Holding’in eski ortaklarının da aralarında olduğu 11 kişinin 1 milyar TL’lik şahsi mal varlığı tespit edildi.  Finans barolarının gayrimenkullerinin satışı gündemde.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki ayaklarının mal varlıkları tespit edildi. 2015'te el konulan Kaynak Holding'in de ortakları arasında bulunduğu Çetin Hakkı Şaşmaz, Ali Akbulut, Behçet Akyar, Hamit Çiçek, İzzet Akyar, Mehmet Demircan, Mehmet Gözütok, Mehmet Sungur, Naci Tosun, Sait Keleş ve Selim Şenocak'ın yüzlerce arsa, apartman, dükkân ve ofisinin olduğu tespit edildi. Kayyumların incelediği gayrimenkullerin 350-400'ü bulduğu, değerinin de 1 milyar TL civarında olduğu açıklandı.

En çok gayrimenkul Çetin Hakkı Şaşmaz'da var

Zaman Gazetesi'nin imtiyaz sahipliğini yapan ve Bank Asya'nın ana hissedarlarından olan Ali Akbulut'un Malatya, İstanbul, Ankara, Çanakkale ve Tekirdağ'da toplam 11 gayrimenkulün olduğu belirtildi. Aker Eşarp'ın sahibi Behçet Akyar'ın İstanbul'da 7 gayrimenkulü, Kaynak Holding'in eski sahibi Çetin Hakkı Şaşmaz'ın da Ankara, İstanbul, Mersin'de şahsi kayyum atanan 302 adet taşınmazı var.

Gayrimenkul zengini baronlar

Sabah Gazetesi'nden Dilek Güngör'ün haberine göre, Kaynak Holding'in eski başkanı Naci Tosun'un Antalya ve Konya'da 5 adet, Hamit Çiçek'e ait İstanbul ve Erzurum'da 12, İzzet Akyar'a ait İstanbul'da 3, Mehmet Demircan'a ait İstanbul ve Antalya'da 6, Sait Keleş'e ait İstanbul'da 3, Selim Şenocak'a ait İstanbul ve Balıkesir'de 7, Mehmet Gözütok'a ait İstanbul'da 26 adet, Mehmet Sungur'un İstanbul'da ve Samsun'da 44 adet gayrimenkulü olduğunu açıklandı. 

FETÖ'cü işadamlarının sahibi olduğu apartman, dükkân ve ofislerin bir bölümünde kiracıların oturduğu tahmin ediliyor. Şahsi mal varlıkları için atanan kayyumlar gayrimenkullerle ilgili çalışmaları başlattı. Yaklaşık 1 milyar TL'yi bulan 400 taşınmaz satılacak.


Geri Dön