25 / 04 / 2024

Fi Yapı mağdurları 13 senedir alamadıkları evlerini istiyor! 

Fi Yapı mağdurları 13 senedir alamadıkları evlerini istiyor! 

Fi Yapı tarafından İstanbul'un Esenyurt ilçesinde başlatılan Fi-Side projesinde teslimlerin 2012'de yapılması planlanıyordu. Ancak teslimler hala yapılmadığı gibi mağdurlara yeni faturalar çıkıyor. İşte ayrıntılar...



Fi Yapı tarafından İstanbul'un Esenyurt ilçesinde başlatılan konut projesinin üzerinden 13 sene geçmesine karşın, hak sahiplerine konutları teslim edilmedi. 

Konutları tamamlamayan Fi Yapı'nın mevcut yönetimi, yaşanan kayyum sürecinden sonra şirketi yeniden devralmasının ardından, iddiaya göre mağdurlara yeni faturalar çıkardı. 

Mağdurlardan KDV farkı da istediğine dikkat çekilen müteahhit Fikret İnan’ın, yüzde 70'i tamamlanmış olan sitenin kapı ve pencereleri dahil para edecek ne varsa söküp hurdacıya sattığı ileri sürüldü. Mağdurlar arasında yer alan bir vatandaş, "Benim eşim, daireyi göremeden vefat etti. Üç öksüz çocuğumun parasını yatırdım buraya. Bizim sesimizi devlet duysun artık" açıklamasında bulundu. 

Fi Yapı mağdurları 13 senedir alamadıkları evlerini istiyor! 
 
Fikret İnan'ın sahibi olduğu Fi Yapı tarafından İstanbul Esenyurt'ta 2009 yılında başlatılan 3 bin 200 daireli Fi-Side projesinde teslimlerin 2012'de yapılması planlanıyordu. 

Şirkette yaşanan kayyum döneminden sonra şirketi yeniden devralan Fikret İnan, iddiaya göre, ücretini almasına rağmen, 13 senedir teslimini gerçekleştirmediği daireler için mağdur müşterilerine yeni faturalar çıkardı. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön