19 / 04 / 2024

Fikirtepe'ye Fatma Güldemet Sarı'nın eli değecek!

Fikirtepe'ye Fatma Güldemet Sarı'nın eli değecek!

Fikirtepe'de hanımlar iş başına, sorunların çözümüne hanımeli değiyor! Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde 5. yılına giren sorunlar yumağının çözümü noktasında çok mesafe kat edilmesine rağmen, hala devam eden problemler de yok değil.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığında devir yapıldı. Artık Çevre ve Şehicilik Bakanlığı Koltuğunda bir bayan var ve İstanbul Fikirtepe başta olmak üzere Türkiye genelinde bir çok sorunun çözümü noktasında Sayın Bakanımızın mimarlık proje ve sosyal ilişkiler yönünden bulunduğu birçok dernek ve vakıf üyeliği tecrübelerinin yanında bir bayan olmasınından toplumda farklı bir iyimserlik havası oluşturduğunu belirtmeden geçemeyeceğiz. Bu iyimserlikle beraber sayın bakanımızın bayan olmasından dolayı şevkatini göstermesi de kaçınılmaz. Türkiye'nin bacasız sanayisi denilen, lokomotif sektörüne yön verip idare edecek, sorunlara bir kadın elinin değecek olması, soruların çözülerek yapılan yeni şehirleşme çalışmalarında pozitif bir fark yaratacaktır.


Toplum olarak bildiğimiz ve yaşadığımız gerçek nokta şu ki; hanım eli değen bir çok mesele hızlı, düzenli ve temiz bir şekilde hal yoluna koyulmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı seçiminde mimari tecrübeside olan bir hanımefendinin seçilmiş olması Fikirtepe başta olmak üzere Türkiye genelinde olumlu ve sempatik bir hava estirdiği görülmektedir.


Türkiyenin büyük, hantal ve geçmişten gelen yapılaşma bozukluğunun düzenlenmesinde, aynı evlerimizde olduğu gibi bir bayan elinin değecek olması bizlerdeki ümidi daha da artırmıştır. Fikirtepe Kentsel Dönüşümü noktasında mevcut sorunların hızlı ve adilane bir şekilde çözüleceğine dair beklentilerimiz büyüktür. Toplum ve Sivil bir STK olarak da desteğimiz tamdır. 


Görev devri sebebiyle Bakanlık koltuğuna oturan Sayın Bakanımıza yeniden başarılar diliyoruz.  Böylesine zor bir görevde yılmadan ve şevkatle sorunların üzerine giderek birçok sorunlu meseleyi hal yoluna koyacağından da şüphemizin olmadığını belirtmek istiyoruz.


Fikirtepe'de mevcutta 57 yapı adasından 24 tanesi yıkılmış bulunmakta. Ruhsat alan ada sayısı 13 tane ve imza aşaması devam eden adalar haricinde 13 tane civarında da sorunlu ada bulunmakta . Fikirtepe'de sorunun temeli tek taraflı değil; yerine göre firma yerine göre de vatandaştan kaynaklanmaktadır....


FİKİRTEPE HABER 


Geri Dön