19 / 04 / 2024

Fikret Şahin'den şehir hastanelerinin kiralarına ilişkin öneri!

Fikret Şahin'den şehir hastanelerinin kiralarına ilişkin öneri!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, şehir hastanelerini yapan müteahhitlere devletin bu yıl ödemesi gereken 16.4 milyar TL'lik kira ve hizmet bedelini silmesini önerdi.



CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, aranan ekonomik kaynağın vatandaşta değil, Deli Dumrul projeleri olarak bilinen kamu-özel işbirliği yatırımlarını yapan müteahhitlerde olduğunu belirtti. Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Şahin, hükümete salgını mücbir sebep ilan edip şehir hastanelerini yapan müteahhitlere devletin bu yıl ödemesi gereken 16.4 milyar TL'lik kira ve hizmet bedelini silmesini önerdi. Yasalar ve uluslararası uygulamaların hükümete bu yetkiyi tanıdığını dile getiren Şahin, devletin mücbir sebep hakkını kullanması durumunda halktan döviz istemesine gerek kalmayacağı gibi yaşanan kaynak darboğazının da aşılacağını belirtti. 

Koronavirüs salgınının bir mücbir sebep olduğunu, bu sebeple hukuki olarak şehir hastanelerinin sözleşmelerinde revizyona gidilmesi gerektiğine vurgu yapan Şahin, “Milletin zor günler için sakladığı altın ve dövizlerine göz dikmek yerine, önce ödemeleri dövizle yapılan bu hastanelerin sözleşmeleri Türk Lirası'na çevrilmelidir” dedi.

Fikret Şahin den şehir hastanelerinin kiralarına ilişkin öneri!

MÜCBİR SEBEP VAR

Şahin, hükümetin devlete ait havaalanlarında şirketlerin 2020'de devlete ödemesi gereken kira bedellerini salgını mücbir sebep sayarak sildiğini, 2021-2022 yılı için ise yüzde 50 indirim uyguladığını dile getirdi. Şahin, “Aynı şekilde şehir hastanelerini işleten şirketlere devletin bu yıl ödemesi gereken 16.4 milyar liralık kira ve hizmet bedeli borcu da mücbir sebeple silinmelidir. Şirketler, devlete ödeme yaparken mücbir sebep var da devlet şirketlere ödeme yaparken mücbir sebep yok mu?” sorusunu yöneltti.

Şehir hastaneleri için 2020'de 8.7 milyar TL kira ve hizmet bedeli ödendi!


Geri Dön